POINT dă o nouă dimensiune orașului

POINT. DIMENSION Multimedia Opening Event - AfisSpațiul POINT își deschide porțile în cadrul unui eveniment inedit de lansare, care va avea loc pe 29 ianuarie, începând cu ora 22.00 – o instalație creată de Cristiana Cott Negoescu, care va invada întreaga clădire din strada Eremia Grigorescu, 10, și-i va face pe vizitatori să descopere activ spațiul.

„POINT are un ritm care pune lucrurile într-o mișcare artistică. Spațiul de la POINT mi-a permis o flexibilitate sporită pentru exprimarea mea multimedia. Arhitectura camerelor m-a făcut să mă gândesc la repartizarea creierului amalgamat cu replicile lui în materie și energie”, a declarat Cristiana Cott Negoescu, care și-a propus să creeze o instalație-eveniment care să marcheze astfel deschiderea acestui nou spațiu destinat evenimentelor și acțiunilor culturale, un spațiu care să aducă împreună oameni interesați să expună și să dezbată creativ idei.

POINT are o direcție artistică trasată clar, ce urmărește „descoperirea și punerea în scenă a textelor noi în premieră în țara noastră („NSFW” de Lucy Kirkwood) sau revigorarea radicală a unor texte clasice („Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams). Se încurajează creațiile performative și interdisciplinare. Ne dorim să aducem un alt tip de teatru, onest și empatic, care să prezinte publicului teme actuale care macină societatea și indivizii”, se arată într-un comunicat de presă.

Primul spectacol care a avut premiera la POINT este „NSFW – Not Safe For Work” – abrevierea este folosită pentru paginile sau website-urile care conțin materiale erotice sau pornografice care nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă. Textul NSFW este montat în premieră națională la POINT în regia lui Horia Suru, iar din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Rauță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici. Piesa scrisă de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o era a photoshop-ului, a exhibiționismului pe internet.

Următoarea premieră POINT este o reinterpretare a cunoscutului text al lui Tennessee Williams – „Menajeria de sticlă”. Spectacolul este creat de Alexandra Penciuc, iar din distribuție fac parte Emil Măndănac, Ilinca Harnut, Cătălina Moga și Mihai Smarandache.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.