Portret de familie în „Plastic”

Pe 25 martie, de la ora 16.00 și de la 19.30, vor avea loc la Sala Mare de la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București primele două reprezentații oficiale ale spectacolului „Plastic” de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu.

Distribuția este alcătuită din Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas, Ciprian Nicula, Nicoleta Lefter / Ioana Mărcoiu. Pe 25 martie, personajul Jessica este interpretat de la ora 16:00 de Ioana Mărcoiu, iar de la ora 19:30 de Nicoleta Lefter.

Scenografia este semnată de Velica Panduru. Muzica îi aparține lui Lucian Ban, Alexandros Raptis semnează light designul, iar de video și graphic design s-a ocupat Ioana Bodale.

Plastic spune povestea unui cuplu modern. Un El, medic, dispus să facă orice pentru a căpăta valoare în ochii soției, o Ea, artist, asistentă a unui artist contemporan cunoscut, Serge Haulupa. Cei do sunt părinții unui copil aflat la pubertate, care filmează tot ce vede. O familie tipică, ce încearcă să țină pasul cu tendințele secolului XXI: succesul, acumularea de material, vacanțele luxoase etc. Pentru că nu fac față, decid să angajeze o femeie care să îi ajute cu treburile casnice. Prezența acesteia, care vine dintr-un mediu diferit, generează involuntar situații jenante și scoate la suprafață conflicte tacite.

Marius von Mayenburg dezvoltă aici temele și procedeele folosite în textele anterioare, aducând în fața publicului noi nuanțe despre existența cotidiană a familiei contemporane înstărite. Regizorul Theodor-Cristian Popescu decupează atent toate temele abordate de autor, dozând eficient impactul fiecărei noi scene asupra publicului, anunță organizatorii într-un comunicat de presă. Velica Panduru imaginează un decor minimalist și elegant, perfect pentru sufrageria unei artiste, dar și spațiu de desfășurare pentru un artist contemporan la modă. Muzica semnată de Lucian Ban, pianistul de jazz new yorkez de origine română, punctează fin trecerile personajelor de la o stare la alta, urmărind gradual transformarea unei lumi realiste într-o instalație artistică atipică.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.