Poveste de iubire imposibilă… „Pescarul şi sufletul său”

pescarul_486x486Duminică, pe 23 martie, la Teatrul Odeon, Sala Studio, începând cu ora 19.30, va avea loc premiera spectacolului „Pescarul şi sufletul său”, după Oscar Wilde în adaptarea şi regia lui Carmen Lidia Vidu.

Textul spectacolului „Pescarul și sufletul său” are la bază un basm scris de Oscar Wilde, publicat în 1891 în colecția de basme „Casa cu rodii”, continuare a volumului „Prințul fericit și alte povești”. Este o poveste dedicată lui Alice Heine, prințesă de Monaco și a fost scrisă ca o reacție la „Micuța Sirenă” a lui Hans Christian Andersen.

A fost o dată ca niciodată un pescar care se îndrăgostește de o sirenă. Dar ei nu își pot trăi povestea de dragoste pentru că aparțin unor lumi diferite: el are suflet și ea nu are. Aşa că pescarul are de ales între sufletul său și dragostea sa.

„Carmen Lidia Vidu realizează un spectacol de teatru-multimedia care îşi propune să hipnotizeze prin atmosfera sonoră și prin muzicalitatea vocilor actorilor. Povestea este dublată vizual prin intermediul proiecțiilor video cu o mare încărcătură simbolică, ce îşi propun o coborâre în adâncul poveştii și în adâncul propriului eu”.

Scenografia este semnată de Constantin Ciubotariu, muzica, de Ovidiu Chihaia, iar proiecţiile video, de Alma Cazacu.

Din distribuţie fac parte Marius Stănescu, Petre Nicolae, Marian Lepădatu, Diana Gheorghian, Amelia Stuparu şi Eugenia Păsat.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.