Premiera „Fantomei de la Operă” inaugurează Teatrul de Operetă

_DSC9807Musicalul „Fantoma de la Operă” de de Andrew Lloyd Webber, în regia lui Stephen Barlow, va avea premieră pe 24 și 25 ianuarie, la ora 19.00, la noua sală a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, pe care o va inaugura cu acest prilej. Biletele s-au epuizat în două ore de la momentul punerii lor în vânzare, iar organizatorii au programat două reprezentații noi, pe 27 și 28 ianuarie, care s-au epuizat și ele în trei ore. Reprezentanții Teatrului „Ion Dacian” au precizat însă că spectacolul va intra în repertoriul Teatrului „Ion Dacian” și va putea fi văzut în următoarea perioadă, la niște date care vor fi anunțate în curând.

„Fantoma de la Operă”, de Andrew Lloyd Webber, este o producţie muzicală adaptată în 14 limbi străine, distinsă cu peste 70 de premii importante şi vizionată de peste 130 de milioane de spectatori din întreaga lume. Spectacolul pus în scenă la Bucureşti reprezintă un dublu eveniment. Pe de o parte, premiera naţională a unui musical care a scris istorie în rândul producţiilor de gen, dar şi acordarea drepturilor de producţie pentru un spectacol diferit de celelalte adaptări ale versiunii originale, de către The Really Useful Group Theatre Company Ltd. (proprietara drepturilor de autor, cu sediul în Londra), informează Teatrul „Ion Dacian”. Musicalul „Fantoma de la Operă” este pus în scenă de regizorul australian Stephen Barlow, cu ajutorul unei echipe de creaţie din care fac parte artişti români şi străini

„Sunt încântat de faptul că am posibilitatea să revin la Bucureşti şi să particip la o adevărată revoluţie culturală care are loc în viaţa muzicală a Capitalei datorită viziunii directorului general al Operei Naţionale Bucureşti, Răzvan Ioan Dincă. Am trăit o poveste de dragoste cu «Fantoma de la Operă» în ultimii 28 ani, totul începând din momentul în care, copil fiind, am văzut producţia West End la trei săptămâni după ce a avut premiera mondială. Am fost şi atunci şi rămân şi acum captivat de povestea obsedantă şi, într-un fel, erotică, scrisă de Gaston Leroux şi pusă în scenă pe cea mai romantică şi intimă muzică închipuită de Andrew Lloyd Webber”, a declarat regizorul. „Acest spectacol total nou este un omagiu adus lui Charles Garnier, arhitectul extraordinar al Operei din Paris (Palais Garnier), locul unde se desfăşoară acţiunea spectacolului”, a mai spus Stephen Barlow.

Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii Adrian Nour (Fantoma), Irina Baianţ (Christine Daaé), Florin Ristei (Raoul, Viconte de Chagny), Andrei Lazăr (Monsieur André), Valentino Tiron (Monsieur Firmin), Gabriela Daha (Carlotta Giudicelli), Samuel Druhora (Ubaldo Piangi), Dana Rotaru (Madame Giry), Alexandra Giurcă (Meg Giry), cu participarea Orchestrei, Corului şi Baletului Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Premiera spectacolului „Fantoma de la Operă” marchează, de asemenea, un moment deosebit de important din istoria Teatrului de Operetă şi Musical ,,Ion Dacian” şi anume inaugurarea noii săli de spectacole a instituţiei situate pe bulevardul Octavian Goga nr.1 (lângă Bibilioteca Naţională a României), aceasta fiind prima clădire de teatru construită în România, după anul 1989.

Foto: GIN PHOTO

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.