Premiera naţională a spectacolului „Coada”, în România

Coada_foto„Israel Horowitz e un tânăr foarte drăgut, absolut fermecător – un golănaş american tandru. De cum îl vezi, nu poţi să nu-l îndrăgeşti. La fel ca toţi oamenii blânzi, la fel ca toţi cei delicaţi, scrie despre cele mai crude lucruri pe care ni le putem imagina. Iar acestea sunt operele care sună a adevăr.”

Aşa îl descrie Eugen Ionescu pe unul dintre cei mai importanţi dramaturgi americani, Israel Horovitz, a cărui piesă de teatru absurd „Coada” va putea fi vizionată joi, 5 iunie, ora 20.00, şi vineri, 6 iunie, ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu – STUDIO SPACE, în regia Iarinei Demian şi într-o distribuţie de excepţie: Tudor Chirilă, Radu Gheorghe, Ion Grosu, Mariana Dănescu/Irina Ungureanu şi Nicodim Ungureanu/Cristi Creţu

După ce, vreme de 20 de ani, piesa „Coada” s-a jucat neîntrerupt pe marile scene ale Franţei, Iarina Demian oferă publicului bucureştean şansa întâlnirii cu un text plin de semne şi sensuri, despre o lume în derivă, lipsită de repere, care caută să se agaţe de o himeră – locul întâi. 5 oameni, 5 poveşti de viaţă, ratări individuale, vulnerabilităţi şi o coadă la care se aşază învinşii vieţii, unde nu se întâmplă nimic, deşi se întâmplă TOTUL.

„Când am citit piesa lui Horovitz, am avut o revelaţie: aceea a faptului că nicio linie nu are capăt și că, la nivel uman, este imposibil să atingi vârful absolut. Ştiam acest lucru, dar nu l-am conştientizat niciodată cu adevărat… poate că atitudinea mea faţă de viață şi față de profesie ar fi fost alta, mărturiseşte regizorul Iarina Demian.

Într-o lume a concurenţei exacerbate şi a goanei după succes „Coada” este o comedie fantastica cu accente absurde, care te pune pe gânduri….– oare pentru tine cât de important este să fii primul? Şi ce preţ eşti dispus să plăteşti pentru asta?

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.