Premiile Festivalului Undercloud

Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud s-a încheiat aseară, în ultima zi a lunii august, cu spectacolul lui Romeo Castellucci și cu o gala în cadrul căreia au fost decernate premiile ediției din acest an, ediția aniversară, cu numărul X. Gazdele serii au fost Chris Simion-Mercurian și Carla Teaha. Juriul ediției din acest an a fost format din Coca Bloos, Iuliana Vîlsan, Alexa Visarion, Octavian Saiu, Erwin Șimșensohn și Cristi Iacob.

Premiul pentru cel mai bun spectacol, oferit de Steven van Groningen, Director Raiffaisen Bank, a fost acordat spectacolului „Menajeria de sticlă”, producție POINT, regia Alexandra Penciuc.

Premiul pentru cea mai bună regie, oferit de Mihaela Păun, Director ARCUB, a fost acordat lui Iris Spiridon, pentru regia spectacolului „Psycho”.

Premiul pentru cea mai bună actriță, oferit de Mathilde Ghesea, a mers la Ana Ularu entru rolul din spectacolul „O intervenție”.

Premiul pentru cel mai bun actor, oferit de Călin Ile, director general IBIS, i-a fost acordat lui Mihai Smarandache pentru rolul din spectacolul „Menajeria de sticlă”.

Premiul pentru scenografie (costume), oferit de scenografa Iuliana Vîlsan, i-a fost acordat lui Daniel Chirilă pentru costumele din spectacolul „Înaintea erei noastre”.

Premiul pentru scenografie (decor), oferit de scenografa Iuliana Vîlsan, a mers la Sabina și Bianca Veșteman, pentru decorul spectacolului „Psycho”.

Primul Premiu al Juriului, oferit de Cristi Iacob si Erwin Șimșensohn, i-a fost acordat lui Paul Cimpoieru, pentru spectacolul „Homo Americanus”.

Cel de-al doilea Premiu al Juriului, oferit de Cristi Iacob si Erwin Șimșensohn, i-a revenit trupei Frilensăr, pentru spectacolul „Înaintea erei noastre”.

Premiul de Excelență, oferit de Ministrul Culturii, a fost primit de Constantin Chiriac, director al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Cel de-al doilea Premiu de Excelență al festivalului, oferit de criticul de teatru Octavian Saiu, l-a primit Jaroslaw Fret, regizor al spectacolului „Ultima bandă a lui Krapp” și director al Institutului Grotowski din Polonia.

Cel de-al treilea Premiu de Excelență al festivalului, oferit de Sofiane Benghmania-CEO Holcim, i-a revenit scriitorului francez Pascal Bruckner.

Premiul „Under Any Cloud” oferit de Chris Simion și Carla Teaha i-a fost decernat Teatrului Metropolis și echipei spectacolului „Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice”.

Premiul Undercloud oferit de Chris Simion și Carla Teaha l-a primit echipa spectacolului „Babel”, produs de Centrul Independent Coregrafic Linotip.

Print

Un Comentariu

  1. Violeta 01/09/2017

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.