Premiul Europa pentru Teatru, la Teatrul Național din Craiova

teatrul-naional-marin-sorescu-craiovaTeatrul Național din Craiova va fi în această primăvară gazda a două evenimente importante la nivel internațional. Cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare se va desfășura între 14 și 23 aprilie și va fi urmată, pe 24, 25 și 26 aprilie de o altă manifestare a lumii teatrale de mare anvergură, și anume Premiul Europa pentru Teatru.

Un eveniment similar Premiilor Oscar pentru Film, așa cum l-a descris Emil Boroghină, Premiul Europa pentru Teatru este în cea mai prestigioasă recompensă europeană din domeniul teatrului. Ediţiile anterioare ale evenimentului au fost găzduite de oraşe precum Torino (Italia), Salonic (Grecia), Wroclaw (Polonia), Sankt-Petersburg (Rusia) ş.a.

Premiul s-a născut în 1986, ca proiect-pilot al Comisiei Europene conduse atunci de Jacques Delors, împreună cu primul comisar pentru cultură, Carlo Ripa di Meana. Din anul 2002, Premiul Europa pentru Teatru a fost recunoscut de Parlamentul şi de Consiliul Europei drept „organizaţie de interes cultural european“.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.