Problemele adolescenților pe scena de la Excelsior

teatrul_excelsior_3_e75b16edc7Teatrul Excelsior din București anunță un nou proiect în programul său de educare prin teatru. Tu poţi alege! este un program de reprezentare culturală şi implicare socială, având ca direcţie principală responsabilizarea tinerei generaţii prin intermediul spectacolului de teatru social, deziderat ce îmbracă atât o dimensiune interactivă, cât şi una comunitară.

Aşadar, Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Asociaţia ARTEXTRACT – o instituţie cu istoric în realizarea de programe cu profil artistic pentru tineret, au realizat un proiect ce foloseşte spectacolul de teatru social ca metodă de intervenţie în educarea tinerilor şi încurajează luarea de atitudine, găsirea de soluţii pentru apărarea valorilor şi principiilor în care aceştia cred. Proiectul se adresează tinerilor liceeni.

„Clasa” este un spectacol jucat de adolescenţi pentru adolescenţi. Un colaj de momente ce identifică teme dominante la această vârstă: marginalizarea, refugierea în lumea virtuală, influenţa violenţei domestice asupra tinerilor, tendinţa de suicid la această vârstă, prima iubire, tentaţia drogurilor ş.a., toate într-un show activ, dinamic, în care umorul şi ironia sunt modalităţile prin care aceste teme sunt filtrate. Este, totodată, un show modern ce îmbină tehnicile de actorie şi pantomimă cu dansul sau proiecţiile video.

Pentru ca mesajul să ajungă cât mai repede la cei cărora li se adresează, spectacolul va fi itinerat prin liceele bucureştene, începând cu luna ianuarie. Pentru început, însă, toţi cei care sunt interesaţi de subiect pot vedea o primă reprezentaţie duminică, 14 ianuarie, ora 18.00, la Teatrul Excelsior.

Din distribuţie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea, Andrei Roşu, Georgiana Ion, Andreea Tanaşcu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Răileanu, Andrei Tăpîrdea, Vlad Marin, Jennifer Gîrbiţa, Elena Pârvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.

Scenariul: Mihai Răzuş şi Eduard Adam. Regia: Mihai Răzuş. Slideshow: Octavian Frecea, Andrei Rozescu.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.