„Profetul”, cu Oana Pellea și Teodora Enache, are premiera la Odeon

La Teatrul Odeon din București, pe 30 septembrie și 1 octombrie, de la ora 20.00, va avea loc o premieră inedită. Pentru prima dată în lume, „Profetul”, cartea celebrului poet, pictor și filosof de origine libaneză Kahlil Gibran, va fi prezentată sub forma unui spectacol–concert, care va mai putea fi văzut la Timișoara și la Cluj.

Inițiatoarea proiectului este cunoscuta interpretă de jazz Teodora Enache. Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a actriței Oana Pellea. Alături de cele două artiste, pe scenă se vor afla cunoscuți instrumentiști străini și români.

Regia este semnată de Mihai Țărnă, producător și regizor cu o bogată experiență în teatru și film, șef al Catedrei Arta Actorului la Școala Internațională de Film din Paris.

Spectacolul are la bază nouă capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compozițiile Teodorei Enache, teme importante, despre care artista mărturisește că i-au fost mereu în gând și care își găsesc în acest spectacol expresia prin muzică. O muzică cinematică, ce reușește să îmbine perfect intenția lirică a poetului cu viziunea personală a compozitoarei, poezia și muzica, anunță organizatorii.

Situat deasupra oricăror limite geografice, etnice sau religioase, „Profetul” este un spectacol despre viață, moarte, iubire, despre marile întrebări care ne preocupă neîncetat, dar, mai presus de toate, este o celebrare a vieții. Spectacol despre viață și natura umană, „Profetul” propune o întâlnire emoționantă între artiști și spectatori și bucuria unei călătorii interioare cu adevărat memorabile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.