„Profu’ de religie”, premiat la Wiesbaden

profuSpectacolul Teatrului Național Craiova, „Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop, a fost distins cu Premiul Publicului (locul al II-lea), la Festivalul de Teatru „New plays from Europe” de la Wiesbaden (Germania). Spectacolul a fost prezentat în perioada 22-24 iunie la cea de-a douăsprezecea ediție celui mai important festival de teatru din lume dedicat exclusiv prezentării pieselor contemporane. Spectacolul a fost selecționat de Manfred Beilharz, fondatorul și directorul festivalului, care l-a văzut anul trecut la Craiova.

La ediția din acest an a festivalului au fost invitate 24 de spectacole din 23 de țări, între care Turcia, Ungaria, Germania, Spania, Rusia, România, Portugalia, Italia etc.

Festivalul de la Wiesbaden este destinat reprezentării unor producții teatrale apărute în ultimii ani și care reflectă neliniști, tulburări sau conflicte sociale din țările respective, în încercarea de atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă societatea contemporană multiculturală din Europa, în efortul său de definire și decantare a valorilor democratice. La această ediție, tema în dezbatare propusă de directorii artistici ai festivalului Manfred Beilharz, Tankred Dorst, Ursula Ehler, Ann-Marie Arioli și Peter Michalzik a fost „Teatrul Rebel”.

Spectacolul Naționalului craiovean îi are în distribuție pe Marian Politic, Romanița Ionescu (nominalizată pentru rol secundar la premiile din acest an ale UNITER), Cătălin Vieru, Raluca Păun și Dragoș Măceșanu.

Spectacolul este rodul unui „proces colaborativ” dintre dramaturgul Mihaela Michailov, regizorul Bobi Pricop și actori, după ce un fragment din piesă a fost declarat câștigător la cea de-a treia ediție a Concursului de proiecte pentru tineri regizori și dramaturgi români inițiat de Teatrul Național Craiova.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.