Programul 9G la TNB vine cu (D)efectul Placebo

3. Alina Petrica.4718 . 2Joi, 7 aprilie, şi vineri, 8 aprilie, va avea loc la TNB premiera unei noi producţii, în cadrul ediției a doua a Programului 9G: (D)efectul Placebo. La ora 20.00, în zilele amintite, sunt programate primele două reprezentații oficiale la Sala Mică de la TNB.

Reprezentațiile vor fi urmate de discuții cu publicul.

Creație colectivă, (D)efectul Placebo îi are în distribuție pe Vlad Nemeș, Alina Petrică, George Bârsan, Rareș Florin Stoica și Ioana Predescu. Conceptul și coregrafia îi aparțin lui Ștefan Lupu.

Instalaţia scenografică e semnată de Elena Dobândă şi Andreea Negrilă, ligh designul îi aparține lui Cristian Ciopata, iar sound designul este creat de Daniel Octavian Nae.

„Este un spectacol caustic, care dezbate confictul dintre natural şi artificial, real şi ireal, plastic şi sufletul omului bio-degradabil. Totul este reprezentat scenic într-o cheie comică, cu reflexii dramatice dansante. Evadarea dintr-o lume reală într-una virtuală în care totul este aparent perfect, obligă spectatorul să se întrebe care sunt lucrurile cu adevărat importante în viaţa noastră bipolară, plastificată, ambalată atent precum un produs care are termen de garanţie“, a explicat Ștefan Lupu.

La a doua ediţie a Programului 9G la TNB, un grup de tineri absolvenţi ai Facultăţii de Teatru de la Cluj propuneau un proiect curajos şi inedit, riscant şi captivant, în acelaşi timp. Un proiect care implica multă muncă în echipă, multe încercări şi o metodă de lucru puţin practicată în teatrele din România: un atelier de dramaturgie şi actorie, coordonat de actorul Ştefan Lupu, pe formula work in progress, care urma să se finalizeze cu un spectacol născut din improvizaţie. Din actori, şi din viaţă, din fragilitatea teatrului, cu o temă despre dramele omului tehnologizat. Un fel de Om aproximativ al timpurilor noastre paradoxale (şi dadaiste). Iar acum spectatorii sunt așteptați, anunță organizatorii, la spectacol viu, antrenant, provocator, despre artificialul lumii în care trăim, despre singurătatea provocată de comunicarea în exces, despre omenescul din noi şi pericolul tehnologizării, despre lucrurile pe care le-am uitat sau le-am înlocuit cu tehnologia, despre frica de a ne întoarce la viaţa reală… pentru că a devenit mai satisfăcătoare cea virtuală.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.