„PSYCHO”, al treilea spectacol de la Teatrul Apollo111

Teatrul Apollo111 anunţă a treia producţie proprie: „PSYCHO”, în regia lui Iris Spiridon, adaptare după romanul lui Robert Bloch.

Povestea făcută celebră de ecranizarea lui Alfred Hitchcock va fi pusă în scenă în premieră în România și prima reprezentație oficială a spectacolului va avea loc pe 8 aprilie, de la ora 20.00. Spectacolul se va juca pe o perioadă limitată pe scena teatrului Apollo111, care funcționează în sistem off-Broadway.

Regia este semnată de Iris Spiridon. Din distribuție fac parte actori tineri, consacrați pe scenele din București și din țară: Istvan Teglas, Vlad Bîrzanu, Ioana Mărcoiu, Andrei Radu și Ghighi Eftimie.

Adaptarea muzicală și reorchestrarea sunt realizate de Petru Damșa. Scenografia semnată de Bianca și Sabina Veșteman îi va transforma pe cei care vor lua loc pe fotoliile din Palatul Universul în niște voyeuri care trag cu ochiul direct în viețile celor de pe scenă, anunță organizatorii.

Personajele iconice din motelul Bates – Norman, mama lui sau Mary Crane – fac parte dintr-un spectacol plin de mister, care își propune să le ofere spectatorilor o altă cheie de interpretare decât cea din film.

La motelul Bates există mereu camere libere și o atmosferă intimă. Atunci când Mary Crane caută un refugiu, îl găsește aici. Norman Bates, proprietarul sensibil și un pic prea atașat de mama lui, e dispus să o asculte.

Camerele din motel sunt mici și curate, iar Fecioara Maria ocrotește clienții de pe pereți. Într-una dintre ele, Mary Crane o întâlnește pe doamna Bates, mama lui Norman. Sau poate pe altcineva. Nu va afla niciodată. „PSYCHO” este un spectacol despre teama de a recunoaște ce am fi in stare să facem pentru ceea ce iubim.

O poveste polițistă despre o iubire secretă cu final neașteptat. Un tribut adus lui Alfred Hitchcock și unui personaj unic în literatura și filmul american.

„Este povestea lui Norman Bates așa cum n-a mai fost spusă niciodată. Dar poți ajunge cu adevărat să pătrunzi în mintea cuiva? Este o poveste care te forțează să te examinezi pe tine însuți în raport cu o situație stranie în care joci un rol de voyeur. Frica pe care PSYCHO o provoacă în noi nu vine din brutalitatea crimelor, ci din identificarea subconștientă cu personajele”, spune Iris Spiridon, regizoarea spectacolului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.