Răzvan Mazilu „În plină glorie”, la Comedie

foto grupSpectacolul „În plină glorie!” de Peter Quilter, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu, va avea premiera oficială joi, 2 aprilie, la ora 19.00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. „Adevărata poveste a doamnei Florence Foster Jenkins, cea mai groaznică solistă din lume”, spectacolul „În plină glorie!” aduce pentru prima dată în România piesa lui Peter Quilter, care urmărește întâmplările pline de umor ale acestei extravagante soprane, alături de iubitul ei St. Clair și de pianistul Cosmé McMoon. Atât St. Clair, cât și Cosmé McMoon au existat în realitate, iar întâmplările din piesă sunt bazate pe fapte reale.

Florence Foster Jenkins este un personaj real care a trăit în perioada interbelică și a devenit celebră datorită… lipsei de talent. Nefiind descurajată de criticile permanente aduse la adresa ei, Florence a continuat să cânte, ajungând în cele din urmă să concerteze la grandioasa sală Carnegie Hall din New York.

Montarea lui Răzvan Mazilu se dorește una specială, pentru că își propune să vorbească despre curajul de a crede în tine și despre cutezanța de a-ți urma visul. Florence Foster Jenkins devine în viziunea acestuia un personaj empatic, uman, dar și un model de îndrăzneală și curaj. Dincolo de mesajul profund, „În plină glorie!” este o comedie, un show complet care îmbină umorul cu muzica live și coregrafia.

„Florence rămâne un simbol al celor care, așa cum spune textul, „au visat, dar nu au îndrăznit niciodată”. Lumea are nevoie, uneori, pentru a merge înainte și a deveni mai bună, de acești excentrici plini de originalitate, care fac din propria lor viață un fabulos spectacol, care trăiesc fiecare zi ca și cum ar juca permanent pe o scenă. Care devin modele pentru ceilalți și le dăruiesc putere, pasiune, energie”, explică Răzvan Mazilu.

Scenografia spectacolului este semnată de Iuliana Vâlsan, iar din distribuție fac parte Gabriela Popescu, George Mihăiță, Mihai Bisericanu, Eugen Racoți, Andreea Samson, Simona Stoicescu, Meda Topîrceanu, Dragoș Huluba. Spectacolul va beneficia de participarea extraordinară a sopranei Felicia Filip în rolul doamnei Johnson.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.