Regizorul Vlad Cristache vine la TNB cu „Umbre”

Pe 17 şi 18 mai 2017, la Sala Atelier a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București va avea loc avanpremiera spectacolului Umbre de Marilia Samper, în regia lui Vlad Cristache, care semnează, de asemenea, scenografia, ilustrația muzicală și light designul.

Distribuția este alcătuită din Ana Ciontea, Gheorghe Visu, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Mircea Rusu, Gavril Pătru și Emilian Mârnea.

Pornind de la un text contemporan al unei scriitoare spaniole, o montare cu o distribuție ce reunește trei generații de actori, sub îndrumarea unuia dintre cei mai talentați regizori tineri ai momentului, va fi prezentată în premieră pe țară.

La avanpremiera spectacolului va participa și Marilia Samper. „Textul acesta este cu totul special pentru mine. L-am scris și l-am pus în scenă la Teatrul Național din Catalonia și a reprezentat un pas important în cariera mea. Sunt foarte fericită să-l văd din nou pe scenă, montat într-o țară cu o sensibilitate artistică asemănătoare. Sunt foarte emoționată că voi fi la avanpremieră. Și știu că o să-mi placă”, a declarat autoarea.

„Mi-am dorit să scriu despre absență și, până la urmă, am ajuns să scriu o poveste de dragoste”, declară Marilia Samper despre Umbre, o piesă despre pierderea ființelor iubite, dar și despre regăsirea seninătății, transpusă acum într-un spectacol ca un puzzle, cu final neașteptat, un spectacol ca o pădure, locul simbolic în care sunt ascunde fricile ancestrale ale omului.

Foto: Florin Ghioca

Print

Un Comentariu

  1. Teo 14/05/2017

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.