RELIEF caută cele mai bune trupe de teatru tânăr din țară

Laboratorul de teatru tânăr RELIEF deschide înscrierile pentru cea de-a treia ediție, care va avea loc între 9-13 mai la Teatrul Excelsior din București. Vor fi selectate cele mai bune cinci trupe de teatru din țară – a șasea fiind Atelierul de teatru, aleasă în urma participării la IDEO IDEIS 2017 –, care vor lua parte la un laborator de teatru tânăr, centrat pe experiment și învățare.

Se poate înscrie orice trupă de teatru din țară formată exclusiv din liceeni, cu o componență de minimum doi membri și un coordonator major. Trupele se pot înscrie cu unul sau mai multe spectacole, cu condiția ca fiecare dintre acestea să aibă minimum două personaje și o durată între 30 și 50 de minute.

În cadrul RELIEF trupele își vor prezenta spectacolele cu care au fost acceptate și în paralel vor lucra cu regizori de teatru, muzicieni și coregrafi pe un text din opera dramaturgului I.L. Caragiale, urmând ca la final să prezinte momentele lucrate într-un eveniment special, pe scena Teatrului Excelsior.

Pentru înscriere, coordonatorul trupei trebuie să completeze formularul de înscriere http://relief.teatrul-excelsior.ro/inscrieri-2018 până pe 31 martie 2018, ora 17:00.

Înscrierea presupune și o filmare de 10-15 minute cu cele mai relevante momente din spectacolul înscris. Toate detaliile referitoare la condițiile de înscriere se găsesc în regulamentul RELIEF.

Organizatorii asigură transportul, cazarea și masa trupelor pe toată perioada laboratorului.

Cele cinci trupe participante vor fi alese de comitetul de selecție Relief, format din Maria Rotar, Director Executiv Relief și membri ai Asociației T.E.T.A, Andreea Cristina Borțun (regizor), Alexandru Ion (actor), Lavinia Cioacă (scenarist) și Carmen Dumitrescu (manager cultural).

RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația T.E.T.A (organizator al festivalului Ideo Ideis).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.