Revista Yorick lansează concursul „Basmania. Un teatru de păpuși visătoare”

basmaniaRevista Yorick și Editura Nemira lansează un concurs inedit, care se adresează iubitorilor de povești și meșterilor păpușari. Concursul „Basmania. Un teatru de păpuși visătoare” se bazează pe romanul „Basmania. Răspântia gândurilor”, de Valentin Nicolau.

Toți cei interesați vor trimite la adresa basmania@nemira.ro , până pe data de 15 februarie 2015, schițe de proiect pentru păpuși de mână inspirate din personajele din primul volum al romanului-fantasy „Basmania”, de Valentin Nicolau, publicat la Editura Nemira. Personajele care intră în concurs sunt Împăratul Băsmuitorul cel Cumplit, Neica-Nimeni, Împărăteasa Arpegiata, Infanta Hlizita, Cavalerul Alandala, cei doi paji ai Împăratului – Aquarela și Aeiou, măscăriciul Pehlivan, Tenebrus și Stetoscopolos.

Cele mai frumoase cinci păpuși vor fi achiziționate în vederea unui proiect artistic.

„Basmania”, din care a apărut până acum un singur volum, este un proiect mai larg prin care autorul caută un răspuns la o întrebare esenţială în lumea noastră: De ce oamenii nu mai cred în basme? În această primă parte, scriitorul creează în cele mai mici detalii, un tărâm unde se nasc poveştile. Basmania şi Pământul îşi sunt una alteia cer. Dacă una dispare, dispare și cealaltă… E nevoie de un nou erou care să-i salveze pe oameni şi întregul regat al Basmaniei. Iar Băsmaşul Fără-de-poveste care porneşte în marea aventură este… Neica-Nimeni. Puteți pătrunde în atmosfera Basmaniei pe site-ul www.basmania.ro.

Câștigătorii vor fi anunțați până la data de 1 martie 2015.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.