Rezultatele Concursului de Dramaturgie „Valentin Nicolau”

600p400-35Revista Yorick a lansat pe 1 august cea de-a patra ediție a Concursului Național de Dramaturgie Yorick – „Valentin Nicolau”. În concurs s-au înscris 53 de piese originale.

Juriul ediției din acest an a fost format din regizorul Victor Ioan Frunză, actorul Andrei Huțuleac și criticul de teatru Monica Andronescu, redactor-șef al revistei Yorick.

În urma deliberărilor, juriul a decis că niciuna dintre piesele înscrise în concurs nu a întrunit calitățile pentru a intra în finală, considerând că este mai util să tragă un semnal de alarmă în privința calității dramaturgiei contemporane românești, care are nevoie de susținere reală pentru a se dezvolta și a deveni cu adevărat competitivă. Din acest motiv, premiile se vor reporta pentru la anul.

Juriul a selectat cinci piese, cele mai bune înscrise în concurs, autorii urmând să primească o mențiune constând într-un pachet de cărți de la Editura Nemira și publicarea textelor în revista Yorick, tocmai pentru transparentizare și în vederea unei dezbateri publice despre dramaturgia contemporană din România, pe care o vom iniția în această toamnă și la care îi vom invita atât pe dramaturgi,

cât și pe membrii juriului.

Cele cinci texte selectate de juriu sunt următoarele:

  1. Experiment
  2. Fumisteria
  3. Şi domnul Putin plăteşte la casă vodca Putinova
  4. Grăsana lui Seymour
  5. Viața e în direct doar aici

Îi așteptăm pe cei cinci autori să-și revendice piesele și să ne trimită numele lor și motto-ul, pentru recunoaștere.

Concursul Național de Dramaturgie „Valentin Nicolau” este o competiție inițiată de Revista Yorick în anul 2013, menită să sprijine și să promoveze dramaturgia contemporană autohtonă, să faciliteze drumul ei către scenă și să dezvolte un cadru de dialog pentru creatorii de teatru.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.