„Rinocerii” lui Robert Wilson, în direct la Grand Cinema & More în închiderea FNT

TNC_RinoceriiGrand Cinema & More va găzdui în premieră două spectacole din cadrul celei de-a 24-a ediţii a Festivalului Național de Teatru: „Rinocerii”, regizat de Robert Wilson, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova și „Vorbe, Vorbe, Vorbe” cu Ion Caramitru şi invitatul său, violoncelistul Adrian Naidin.

Primul eveniment din cadrul Festivalului Naţional de Teatru găzduit de Grand Cinema & More este spectacolul „Vorbe, Vorbe, Vorbe”, un recital de poezie în interpretarea lui Ion Caramitru, acompaniat la violoncel de muzicianul Adrian Naidin. Spectacolul marchează o premieră pentru Grand Cinema & More, fiind prima invitaţie a actorului Ion Caramitru în acest spaţiu cultural. Reprezentaţia va avea loc în ziua de 28 octombrie, la ora 20.00.

În închiderea recitalului va avea loc un eveniment dedicat artistului George Constantin, la 20 de ani de la moartea sa. Iubitorii de teatru sunt invitaţi să participe la vernisajul expoziţiei de fotografie „Magistre fără seamăn, slavă!” – In memoriam George Constantin, în foaierul Sălii Epika, la ora 21.30.

Tot în aceeaşi seară va fi lansat şi DVD-ul „Mari actori români” – George Constantin. Filmul regizat de Alexandru Darie şi produs de Mihai Constantin aduce publicul mai aproape de cariera strălucită a lui George Constantin. Producţia cuprinde o serie de interviuri realizate de Anca Berlogea, fragmente din spectacole de teatru din arhiva Televiziunii Române, precum şi extrase din filmul realizat de Liviu Ciulei „Reconstituirea”. DVD-ul este realizat de Fundaţia „George Constantin”, în parteneriat cu Jurnalul Naţional şi distribuit de E-Media.

Pe 2 noiembrie, la ora 19.00, Grand Cinema & More va transmite în direct de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco regizat de celebrul Robert Wilson. Spectacolul, parte din seara dedicată închiderii Festivalului Naţional de Teatru, oferă iubitorilor de teatru şansa de a viziona această punere în scenă unică, pentru prima oară, în direct.

Rinocerii, semnat de Robert Wilson, este unul dintre cele mai ample şi mai importante proiecte teatrale din România, un grandios spectacol multimedia ce aduce la viaţă universul ionescian. Din distribuţie fac parte 23 de actori ai Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Ii amintim aici pe Ilie Gheorghe, Claudiu Bleonţ şi Valer Dellakeza.

Festivalul Naţional de Teatru este una dintre principalele manifestări artistice din România dedicate teatrului. Cea de-a 24-a ediţie a acestuia, desfăşurată între 24 octombrie şi 2 noiembrie, aduce în faţa publicului o selecţie a celor mai apreciate spectacole româneşti şi internaţionale, alături de o serie de evenimente speciale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.