Robert Wilson primește titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova

Robert WilsonÎn cadrul unei ceremonii care va avea loc joi, 26 iunie, de la ora 11, regizorului și artistului vizual american Robert Wilson i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova. Evenimentul va avea loc în prezența Senatului Universității și a domnului rector, prof. univ. dr. Dan Cladiu Dănișor, în aula Facultății de Drept.

Robert Wilson, care montează pentru prima oară în România, alături de o echipă de colaboratori, va asigura regia și light-designul spectacolului „Rinocerii”, de Eugène Ionesco. Premiera va avea loc la Teatrul Național Craiova pe 2 iulie. Celebrul regizor american a declarat la conferința de presă susținută săptămâna trecută că lucrul cu actorii craioveni a însemnat o remarcabilă experiență și a apreciat excelența actorilor TNC.

Pe 3 și 4 iulie vor avea loc încă două reprezentații, iar spectacolul va fi reluat în luna octombrie. Biletele pentru spectacole se găsesc la agenția teatrului și în rețeaua Eventim.

Wilson a mai fost în câteva rânduri oaspete al României, iar la Craiova i s-au jucat două spectacole, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare: „Femeia mării”, de H. Ibsen, 2008 și „Sonetele lui Shakespeare”, prezentat de „Berliner Ensemble”, Berlin, 2012.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.