ROMO SAPIENS la Teatrul Odeon

RomoVineri, 6, şi sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon din București spectatorii vor putea vedea ROMO SAPIENS, un proiect de teatru documentar de la Teatrul Național din Târgu Mureș, realizat în România şi Germania, respectiv în Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Berlin.

Spectacolul este realizat de Kincses Réka, autoare şi regizoare de film, stabilită în Berlin, Alina Nelega, autoare şi dramaturg din România, şi Alina Şerban, actriţă şi autoare romă, la ora actuală lucrând în Londra.

Distribuția este alcătuită din: Elena Purea, Alina Şerban, Zita Moldovan, Alexandru-Andrei Chiran, Dragoş Dumitru, Gina Henkel, Alexander Ebeert.
Temele dezvoltate sunt rasismul şi discriminarea, în contextul autohton românesc, dar şi în cel amplu, al migraţiei romilor în Europa. Poveştile despre romii din Berlin şi din România se petrec într-o lume ce ni se dezvăluie ca o succesiune de stații de metrou, rămânându-ne, în acelaşi timp, inaccesibilă.
O doamnă care e web-designer vrea neapărat să îi ajute pe cerşetorii romi. Consiliul local al unui oraş din România evacuează o întreagă stradă la groapa de gunoi. Un orfan devine victima unui show de televiziune meschin. Funcţionarii germani sunt complet depăşiţi de situaţie. Un mincinos profită de binefăcătorii săi germani şi o activistă romă radioasă ne spune clar cum stau lucrurile.
ROMO SAPIENS este un proiect dezvoltat în parteneriat de Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Asociaţia Romo Sapiens-Rudy Moca şi Teatrul Heimathafen din Berlin, alături de Asociaţia SüdOst Europa Kultur e.V.
După premiera ce va avea loc la Berlin, spectacolul va fi jucat și în România la București (6 și 7 noiembrie 2015, la Teatrul Odeon, de la ora 19.30), Târgu-Mureș (la Teatrul Național în zilele de 10 și 11 noiembrie 2015, ora 19.00) precum și la Cluj Napoca (la Casa Tranzit în 13 și 14 noiembrie 2015, ora 19.00).

Spectacolul se joacă în trei limbi şi este supratitrat.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.