„Ruleta rusească”, în premieră la Teatrul de Artă București

La inițiativa unui grup de tineri, pe strada Sf. Ștefan, nr. 21, în sectorul 2 al Bucureștiului, s-a deschis un nou teatru independent, care și-a luat un nume cu rezonanțe istorice: Teatrul de Artă.

Vineri, pe 5 aprilie, la ora 20.15, la Teatrul de Artă, va avea loc premiera spectacolului „Ruleta rusească”, o adaptare scenică după poemul „Norul cu pantaloni” de Vladimir Maiakovsky. “Ruleta rusească”, un concept inedit cu/de Ovidiu Niculescu pe muzica live interpretată de Traian Bălănescu, Liviu Mănescu şi Doru Cinca (Trupa Veche), înseamnă teatru, poezie şi muzică.

Despre această montare, actorul Ovidiu Niculescu declară: „este spectacolul care mă reprezintă cel mai mult dintre toate ca artist”. „Ruleta rusească îşi propune să aducă spectatorul cât mai aproape de emoţia reală a actorului, iar asta se potriveste unui  spațiu intim ca cel al Teatrului de Arta București. Cântecele din spectacol, regândite şi adaptate de Ovidiu Niculescu, sunt inspirate din muzica lui Visotsky sau a altor barzi ruşi, interpretate cu savoare de Trupa Veche”, se arată într-un comunicat de presă. „Ruleta Rusească” şi Teatrul de Artă Bucureşti m-au făcut să mă regăsesc şi să-mi asum, în sfârşit, un drum pe care l-am simţit mereu şi care m-a aşteptat destul”, a mai spus Ovidiu Niculescu.

În luna aprilie, printre spectacolele care pot fi văzute la Teatrul de Artă Bucureşti se numără „Un bărbat şi mai multe femei”, un spectacol despre ce-şi doresc femeile (joi, 4 aprilie şi duminică, 14 aprilie), „Ciao, Bella!”, un spectacol despre universul sufletului feminin (sâmbătă, 6 aprilie), „Storyteller” (luni, 8 aprilie), „Moscova Petuski”, de Venedikt Erofeev (joi, 11 aprilie),“Nimic nu-mi scapă”, o comedie despre un trio conjugal (vineri, 12 aprilie).

Teatrul de Artă București este un teatru independent care porneşte de la premisa că „teatrul este oglinda vieţii” producţiile sale fiind în primul rând o radiografie a vieţii pe care o trăim. Din 8 decembrie 2012, TAB există în propria sală de spectacole, o sală cu 75 de locuri, într-o atmosfera intimă şi caldă. Spaţiul permite ca spectatorul să facă parte din spectacol, între public şi actori apărând un anumit tip de intimitate deoarece TAB oferă publicului o experienţă emoţională unică.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.