S-a încheiat a XX-a ediție a „Ușilor Deschise” la UNATC

usi 2Irina Variu, Teatrologie, anul I, UNATC București

Începând cu data de 18 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” și-a deschis porțile pentru cea de-a XX-a ediție a „Ușilor Deschise”. Pe 22 aprilie, a avut loc închiderea evenimentului dedicat tinerilor care vor să urmeze o carieră în Artele Spectacolului. Liceenii au fost prezenți în număr mare pe tot parcursul săptămânii, venind atât din București, cât și din alte orașe, fie individual, fie în grupuri organizate, în vederea obținerii informațiilor necesare admiterii.

Ultima zi a evenimentului a început cu un Atelier de Compoziție Coregrafică a studenților din anul I, coordonați de către prof.univ.dr. Raluca Ianegic și asist.univ. dr. Valentina de Piante. Vizitatorii au avut ocazia de a asista și a observa antrenamente și exerciții specifice tinerior coregrafi.

Eusebiu, elev participant: „Super! Geniali! Eu vreau să dau la actorie, dar mă pasionează și coregrafia. Sunt niște oameni care se mișcă extraordinar. O oră, cât a durat, aproape că n-am respirat.”

Clasa de actorie a anului II, coordonată de domnul prof.univ.dr. Florin Zamfirescu, a susținut un curs de creație cu tema „Caragiale”, la care tinerii au avut șansa să asiste: „Super fain momentul! Foarte multă expresivitate… Au fost fresh, talentați, au fost momente comice, momente emoționale. Toată experiența asta a Ușilor Deschise a fost extraordinară. Și sper să ne vedem și pe noi aici în vreo doi ani!”, a spus unul dintre elevi.

Colegii lor din același an au ținut cursuri deschise de Arta Actorului, sub îndrumarea lect.univ.dr. Bogdana Darie și a lect.univ.dr. Marius Gîlea, respectiv a prof.asoc.dr. Mirela Gorea și a dr. Florentina Țilea. Invitații au asistat la munca propriu-zisă din cadrul unui curs de Arta Actorului, au observat relația profesor-student și au fost martorii unor momente cheie în construcția personajelor la care lucrau studenții.

Deși programată, inițial, pentru ora 17.00, încheierea evenimentului a fost amânată pentru ora 19.00. Închiderea oficială a celei de-a XX-a ediții a „Ușilor Deschise” a avut loc la sala Ileana Berlogea, fiind urmată de spectacolul „Amazoanele”, spectacol de licență al studenților din anul III ai secției Păpuși și marionete, coordonați de către prof.univ.dr. Sandu Mihai Gruia.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.