S-a înființat Festivalul de Teatru FTMB, dedicat tinerilor

Fundația pentru Tineret a Municipiului București în parteneriat cu Asociația Montage și Club Quantic anunță prima ediție a Festivalului de Teatru FTMB, ce se va desfășura în perioada 13-14 martie la Quantic Pub.

Adresat liceenilor și studenților din București, Festivalul de Teatru FTMB este un proiect cultural prin care se dorește apropierea tinerilor de manifestările artistice din zona artelor spectacolului, dezvoltarea și educarea prin artă și oferirea unei alternative culturale de a-și petrece timpul liber.

Totodată, festivalul oferă posibilitatea participanților de a-și urma pasiunea și de a se remarca în fața juriului alcătuit din specialiști în sfera teatrului. Anul acesta cele 11 trupe care vor urca pe scena Quantic vor încerca să impresioneze publicul și pe cei care vor sta la masa juriului:  DOROTHEEA PETRE, câștigătoarea premiului „Un Certain Regard” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, regizorul BOGDAN GAGU, fondatorul Teatrului InDArt și creatorul Festivalului „Teatru sub lună”, și scenograful și artistul vizual SOFIA OVEJAN, câștigătoare a distincției „Toile d’or” din cadrul Salon des Artistes Indépendants, Grand Palais, Paris.

Peste 110 de tineri actori amatori și profesioniști vor urca pe scenă, fiind inspirați de textele dramaturgice scrise de autori români sau străini clasici şi contemporani, printre care Alexandru Kirițescu, Ion Băiesu, I.L. Caragiale, Tudor Mușatescu, Lia Bugnar dar și Neil Simon Kelly Fremon Craig sau Elise Wilk.

Fundația pentru Tineret a Municipiului București are scopul de a elabora, organiza, finanța programe și activități pentru instruirea, educarea și formarea tinerilor, precum și a structurilor asociative de și/sau pentru tineret, interesate la nivelul municipiului București.

Fundația pentru Tineret a Municipiului București este membră a două importante structuri pentru tineret la nivel național: Consiliul Tineretului din România; Fundația Națională pentru Tineret.

Viziunea Asociației Montage este să contribuie la educația culturală a societății, la dezvoltarea gustului artistic și a nevoii de frumos. Instituția organizează evenimente culturale, susține tinerii artiști și încearcă să implice publicul în evenimente interactiv-creative. Printre cele mai importante proiecte marca Montage se numără: In.Fuzion#1,un tandem între 12 artiști vizuali și 12 scriitori, un joc de echipă în urma căruia a ieșit „Ispita”, o carte-experiment ce cuprinde toata această fuziune. La proiect au luat parte, printre alții, Matei Vișniec, Nora Iuga, Ioana Pârvulescu, Aurel Bulacu, Mircia Dumitrescu și Marius Chivu; FUChSIADA: experiment socio-cromatic de muzica şi mişcare pe baza textelor lui Urmuz, în regia Ancăi Maria Colțeanu.

Programul complet al Festivalului de Teatru FTMB, ediția I:

Miercuri, 13 martie:

14:00 – 14:20  Deschidere Festival

14:20 – 15:20  Trupa InsideOut – „Dance”

15:30 – 16:10  Trupa Arca – „7apte dintr-o lovitură”

16:20 – 17:00  Trupa ORPHEUS – „Gaițele”

17:00 – 17:30  Pauză

17:30 – 18:50  Teatrul Studențesc Podul – „Devastati si suprimati”

19:00 – 20:00  Grupa de elita FF Academy   – „E suflet in poezie”

20:10 – 21:40  Pepit – „Un cuplu ciudat”

Joi, 14 martie:

13:00 – 13:50  Trupa Shakespeare – „Probleme la 17 ani”

14:00 – 14:50  Trupa Arthesium – „In cautarea sensului pierdut”

15:00 – 16:30  Cuibul Artiștilor – „Experimentul”

16:30 – 16:50  Pauză

17:00 – 17:50  Cercul de Teatru Luceafarul – „S M O G  ”

18:00 – 19:30  Începatori FF Academy – „Prea suntem multi im aceeasi barca”

19:40 – 20:30  Pepit – „Declarațiune”

20:20 – 21:30  Festivitatea de premiere

Pentru mai multe detalii, accesați site-urile https://www.ftmb.ro/https://galeriemontage.com/ și pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/FestivalulDeTeatruFTMB/.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.