S-a stins din viață actorul Matei Alexandru

alexandru-mateiMatei Alexandru, artistul care a făcut parte din distribuția a numeroase spectacole de teatru și filme, a decedat pe 1 iulie, la vârsta de 86 de ani.
Născut în localitatea Goioasa, judeţul Bacău, pe 25 decembrie 1927, Matei Alexandru a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Secţia Actorie, în anul 1951. De-a lungul carierei, a câștigat multe premii și distincții dintre care amintim: Premiul Naţional la Concursul Tinerilor Actori, pentru piesa Steaguri pe tunuri, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, în 2004, Premiul de Creaţie, pentru rolul sufleurul Smărăndache din Căruţa cu paiaţe de Mircea Ştefănescu, în 1978, Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice, în 1967, premiul I pentru Interpretare la Concursul Tinerilor artişti din teatrele dramatice, în 1957, şi menţiune pentru interpretarea rolului Adam în Preludiu, la Decada Dramaturgiei Originale, în 1956.
Matei Alexandru a interpretat roluri în teatru, film, la radio şi la televiziune și a semnat regia câtorva spectacole de teatru TV. Ultimul rol pe care jucat pe scena Naționalului bucureștean, din a cărui trupă a făcut parte din anul 1961, a fost regele Duncan din Macbeth de William Shakespeare, în regia lui Radu Penciulescu.
Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.