S-au deschis înscrierile pentru trupe de teatru tânăr la IDEO IDEIS XII

S-a dat startul înscrierilor pentru secțiunea non-competitivă „Spectacole de Teatru Tâ-năr”, din cadrul celei de-a XII-a ediții a festivalului IDEO IDEIS, care va avea loc între 7 și 13 august, la Alexandria. Apelul este deschis până pe 15 mai 2017 și se adresează tuturor trupelor de teatru de liceeni din țară.

Celor opt trupe din țară alese în urma selecției li se va alătura o trupă locală, câștigătoarea fes-tivalului „Pauza_de_teatru” din Alexandria.

Pe lângă prezentarea spectacolelor cu care au fost selectați la festival, liceenii vor lua parte la un program intensiv de ateliere de dezvoltare personală (actorie, dans, scriere creativă, muzi-că, film, fotografie), vor avea posibilitatea să vadă spectacole de teatru profesionist și să participe la toate activitățile care se vor desfășura la Alexandria pe perioada IDEO IDEIS (master-classuri, Seara Povestitorilor, Cinemateca Târzie). De asemenea, fiecare trupă participantă va avea alături un profesionist din lumea teatrului care o va ghida și va oferi feedback aplicat. Acesta îi va fi desemnat dintre invitații festivalului, și anume: Pavel Bartoș, Dorina Chiriac, Marius Manole, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Ofelia Popii, Cătălin Ștefănescu, Andi Vasluianu și Vlad Zamfirescu.

Trupele se pot înscrie până pe 15 mai, ora 17:00, pe www.ideoideis.ro/inscriere. Toate detaliile necesare înscrierii sunt disponibile în Ghidul Trupelor Aplicante.

Selecționerii trupelor sunt Andreea Borțun (regizor/scenarist, co-președinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-președinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioacă (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS) și Gabriela Pițurlea (jurnalistă, coordonator al departamentului relații trupe IDEO IDEIS).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.