S-au pus în vânzare biletele pentru „Rinocerii” lui Robert Wilson

mesh - 300x758 cm v2S-au pus în vânzare online biletele pentru spectacolul „Rinocerii”, de Eugène Ionesco, în regia lui Robert Wilson, cel mai important proiect de teatru derulat în ultimii ani în România.

Începând cu 2 iunie, Robert Wilson, poate cea mai importantă personalitate din lumea teatrului mondial, autor al mai multor spectacole eveniment pe marile scene ale lumii, montează la teatrul Național „Marin Sorescu” capodopera dramaturgiei ionesciene, „Rinocerii”. Este pentru prima oară când Robert Wilson, pe careEugène Ionesco l-a numit cândva „cel mai important regizor american”, montează un spectacol în România.

Primele trei reprezentații ale spectacolului vor avea loc pe 2 (premiera), 3 și 4 iulie, a.c. În perioada 29, 30 iunie – 1 iulie vor avea loc trei avanpremiere ale spectacolului.

Un grup de 23 de actori ai Naționalului craiovean, conduși de Robert Wilson și de o numeroasă echipă de colaboratori veniți din șapte țări ale lumii pun la cale la Craiova evenimentul teatral al ultimului deceniu!

„Rinocerii” lui Ionesco/Wilson este deja invitat să participe la turnee și festivaluri în Norvegia, Anglia, Polonia, Ungaria – primele țări în care spectacolul va fi jucat în 2015.

Robert Wilson a mai fost de câteva ori în România, iar la Craiova i s-au jucat două spectacole, în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare: „Femeia mării”, de H. Ibsen, în 2008 și „Sonetele lui Shakespeare”, prezentat de Berliner Ensemble, în 2012. În 2010, regizorul american susţinut la teatrul craiovean conferința „Have I been here before?”, cu ocazia prezentării filmului spectacolului său „Hamlet – Un monolog”, realizat la Alley Theatre în 1995, în regia şi interpretarea sa.

Premiera mondială a piesei „Rinocerii” a avut loc la Düsseldorf, pe 6 noiembrie 1959, textul fiind tipărit în același an la Editura Gallimard. De atunci, piesa a fost jucată în sute de reprezentații, pe toate scenele lumii.

La Craiova, Robert Wilson va fi însoțit de o echipă de colaboratori cu care lucrează de obicei spectacolele sale apreciate pe scenele internaționale: dramaturgul Konrad Kuhn (Austria), creatorul de costume Jacques Reynaud (Franța), co-regizorii Tilman Hecker (Germania) și Charles Chemin (Franța), light-designerii A.J. Weissbard (Italia) şi John Torres (Canada), video-artistul Tomek Jeziorski (Polonia) și compozitorul Adam Lenz (SUA). Acestora li se vor adăuga din România regizorul Bobi Pricop (asistent de regie), scenografii Adrian Damian (asistent decor) și Adriana Dinulescu (asistent costume).

Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrală sau online, accesând http://www.tncms.ro/bileteportal.php.

Spectatorii vor putea achiziţiona biletele la următoarele preţuri:

  • Avanpremiere 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie – 50 lei orice categorie (preţ promoţional);
  • PREMIERA – 2 iulie:

o  100 lei – categoria I

o  80 lei – categoria II

o  60 lei – categoria III

  • Reprezentaţii 3-4 iulie:

o  80 lei – categoria I

o  60 lei – categoria II

o  50 lei – categoria III

o  40 lei – pensionari, elevi, studenţi.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.