Se apropie Festivalul Măști Europene…la Masca

cand dragostea poarta paslariEdiția a X-a a Festivalului Măști Europene…la Masca se va desfășura în perioada 6-9 noiembrie la Teatrul Masca și are o temă complexă: commedia dell’ arte, anunță organizatorii.

„Vă veți putea întâlni, profesioniști sau nu, cu un STIL – Commedia dell’arte, ilustrat atât de italieni, cât și de români, veți înțelege mecanismele colosale ale acestui fenomen teatral absolut unic, veți putea crea măști cu propriile voastre mâini, veți trăi trei zile într-o atmosfera care aduce briza de Mediterană, de secolul XVII, de zidurile Veneziei, de atmosfera splendidă a Carnavalului Italian”, declară Mihai Mălaimare, directorul Teatrului Masca.

Invitații de anul acesta vin din Italia, țara unde a luat naștere fenomenul Commedia dell’ arte. Compania Pantakin da Venezia, condusă de Michele Modesto Casarin va fi prezentă cu două reprezentații „Arlecchino–Don Giovanni” iar sculptorul și creatorul de măști Stefano Perocco di Meduna va realiza două sesiuni de workshop având ca temă construcția măștii de commedia dell’arte. Michele Modesto Casarin va susține pentru studenții la limba italiană conferința „Modernismul/modernitatea commediei dell’arte” la Universitatea București, precum și un workshop pentru tinerii actori la sediul Teatrului Masca.

Teatrul Masca va fi prezent în cadrul festivalului cu spectacolul „Când dragostea poartă pâslari”, regizat de același Michele Modesto Casarin, un vechi colaborator al teatrului.

Michele Modesto Casarin este laureat al Leului de Aur pentru regia celui mai bun spectacol al Festivalului Internaţional de Teatru prezentat la Bienala de la Veneția, editia 2006.

Programul evenimentului:

 Joi, 6 noiembrie

18.00  – Conferinta Michele Modesto Casarin ,,“MODERNISMUL /MODERNITATEA COMMEDIEI DELL’ ARTE”   – aula Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Departamentul de Lingvistica Romanica, Limbi si Literaturi Iberoromanice si Italiana a Universitatii Bucuresti

 

Vineri, 7 noiembrie

10.00-15.00 – Workshop ,,CONSTRUCTIE DE MASCA PENTRU COMMEDIA DELL’ ARTEsusținut de   Stefano Perocco

18.30 – vernisajul expozitiei de masti MASCA DE COMMEDIA DELL ARTE”. Prezinta Stefano Perocco di Meduna si Mihai Malaimare.

19.00  – ARLECCHINO DON GIOVANNI Trupa Pantakin da Venezia

 

Sâmbată, 8 noiembrie

10.00-14.00 – Workshop,, PERSONAJELE DIN COMMEDIA DELL’ARTE,,  sustinut de Michele Modesto Casarin

19.00  – ARLECCHINO DON GIOVANNI – trupa Pantakin da Venezia

 

Duminică, 9 noiembrie

10.00-14.00 – Workshop ,,CONSTRUCTIE DE MASCA PENTRU COMMEDIA DELL’ ARTEsusținut de   Stefano Perocco Partea a II-a

19.00CAND DRAGOSTEA POARTA PASLARI -trupa Teatrului Masca un spectacol în regia lui Michele Modesto Casarin

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.