Se deschide Teatrul Apollo 111

apollo-111-_-speakeriTeatrul Apollo111 își va deschide ușile pentru public începând din luna noiembrie, punând la dispoziția acestuia un concept inedit pe piața culturală din România.

Noutățile oferite de Apollo111 constau în formatul pe care îl propune, în care fiecare producție are la dispoziție doar șase săptămâni de joc și faptul că fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat să propună o temă pentru anul respectiv, urmând ca piesele jucate în acea perioadă să fie în concordanță cu subiectul ales.

„Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piața de teatru privată.  Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorită numărului mare de producții independente. Venim astfel în întâmpinarea publicului cu un spațiu performant și spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spațiul nostru va fi mai mult decât un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, în care arta se manifestă în toate formele ei”, declară Bogdan Dumitrache, actor și co-fondator Apollo111.

Realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, obiectivul proiectului este de a pune la dispoziția publicului un mediu propice dedicat producțiilor teatrale independente și artiștilor contemporani.

Apollo111 va reprezenta mixul perfect între vizionarea celor mai bune spectacole, clasice și contemporane, și un spațiu de comunicare între public și artiști, antreprenori din domeniul creativ sau personalități din domeniul cultural.

„Teatrul are darul de a săpa adânc în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Ne face să devenim mai empatici în societate. Pentru a fi în ritm cu lumea care se tot explorează pe sine, la Apollo111 încercăm să facem un teatru ancorat în trecutul recent, care să disece teme vii ale societății românești. Lumea se schimbă de la o stagiune la alta, iar direcția artistică a Apollo111 predă ștafeta, an de an, unui om cu o altă viziune. Dincolo de scenă, subsolul clădirii Universul speră să găzduiască nu doar artiști, ci și oameni normali cu nerv artistic”, anunță Cătălin Rusu, co-fondator Apollo111.

Primul an va fi curat de către actorul Bogdan Dumitrache, iar tema cu care debutează pune accentul pe o abordare interdisciplinară între teatru și film. Primele trei piese jucate vor fi: „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude, „Sieranevada”, în regia lui Cătălin Mitulescu și „După ploaie”, în regia lui Alex Maftei.

Al doilea an va fi curat de către regizorul Radu Afrim.

Apollo111 îi are ca fondatori pe Bogdan Dumitrache, Cătălin Rusu, Călin-Peter Netzer și Dragoș Vîlcu și va include o stagiune principală de teatru în fiecare an, dar și repertorii de teatru pentru copii.

Amplasat în fosta clădire Universul, recent renovată și cu o istorie ce datează încă de la începutul secolului XX, Apollo111 își dorește să seteze noi standarde în ceea ce privește arta, confortul, dar și siguranța celor ce îi vor călca pragul. Spațiul din Palatul Universul are o suprafață de peste 800 metri pătrați dedicată spectacolelor și divertismentului, o sală de teatru cu o capacitate de 140 de locuri și proiecție profesională de cinema, o sală dedicată concertelor și evenimentelor speciale, trei săli de repetiții, două săli de casting și o terasă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.