Se lansează Audiţia Naţională Shakespeare 400

ShakeDoi tineri actori vor fi premiaţi de British Council la Gala UNITER 2016, anunță UNITER.

Anul acesta, tradiţionalul premiu oferit la fiecare ediţie a Galei Premiilor UNITER încă din 1998 îşi propune să provoace tinerii actori să-l recitească pe Shakespeare şi să-l inventeze scenic în scurte momente de spectacol. Astfel, British Council, sub conducerea lui Nigel Townson, la iniţiativa şi sub autoritatea Ambasadorului Shakespeare, actorul Ion Caramitru (OBE – Honorary Officer of the Order of the British Empire), lansează Audiţia Naţională Shakespeare 400, în cadrul Programului “Shakespeare Lives” derulat de British Council.

Cei care doresc să participe la audiţie trebuie să aibă până în 35 de ani şi să prezinte un one-woman show / one-man show pe texte de Shakespeare, cu o durată de maximum 20 minute.  Candidaţii trebuie să trimită la adresa de e-mail auditieshakespeare400@yahoo.com un curriculum vitae, numele fragmentului scenic ales şi durata acestuia. Data limită de înscriere este 26 aprilie 2016.

Audiţia va avea loc în perioada 4-7 mai 2016, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, câştigătorii fiind premiaţi în cadrul Galei Premiilor UNITER care se va desfăşura la Oradea, în 9 mai 2016.

e vor acorda 2 (două) premii cu o valoare individuală de 4500 de lei brut, pentru o actriţă şi un actor. De asemenea, cele două recitaluri vor intra în repertoriul de la Sala Mică a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.