Se lansează DanceCloud, arhiva activă a dansului contemporan românesc

DanceCloud, arhiva activă a dansului contemporan românesc va fi lansată de Centrul Național al Dansului București (CNDB), pe 11 noiembrie, la 19:30, la sala Stere Popescu și online la www.dancecloud.ro.

Prezentarea interactivă a platformei va fi însoțită de un moment performativ dedicat coregrafului român Trixy Checais, un fragment dintr-un spectacol live și o proiecție inedită cu imagini video de arhivă și cu artiști de azi. Evenimentul va fi prezentat de coregrafii și performerii Andreea Novac și Paul Dunca.

„Vă așteptăm și cu dans fiindcă este un proiect cu valențe multiple”, spune Vava Ștefănescu, coregrafă și manager al CNDB. „Așa cum v-am obișnuit, CNDB continuă să îmbine spectacolele cu cercetarea și formarea și să asigure o relevanță națională și internațională în tot ceea ce facem pentru dansatori, coregrafi și public”.

„DanceCloud este și un certificat de naștere și un <<carnet de bal>>, pentru că adună informații documentare despre dansul contemporan din 1920 până în prezent, biografii și prezentări ale artiștilor contemporani şi o agendă culturală a evenimentelor din viitorul apropiat”, spune Ana Papadima, coordonatoare a proiectului.

Andreea Belu, de asemenea coordonatoare a proiectului, adaugă: „Ne dorim un instrument viu, dinamic, care să invite la participare. Am lucrat nu doar cu o echipă tehnică, ci direct cu aproximativ 200 de coregrafi și dansatori, iar rezultatul sperăm să fie pe placul lor și al publicului CNDB”.

www.dancecloud.ro va funcționa online de sâmbătă, 11 noiembrie. Intrarea la lansarea DanceCloud, ora 19:30, este liberă, în limita locurilor disponibile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.