Seară de poezie cehă la Teatrul Nottara

AS2Marţi, 14 iulie, ora 19.00, Teatrul Nottara va găzdui un eveniment dedicat poeziei cehe contemporane şi având în prim-plan opera uneia dintre cele mai talentate poete ale noii generaţii – Alžběta Stančáková, anunță un comunicat al instituției. Laureata din acest an a prestigiosului Premiu literar „Jiří Orten” pentru cel mai promiţător tânăr autor din Cehia va citi, în cadrul întâlnirii, poezii din volumul său de debut Ce ne facem? Juriul care i-a acordat importanta distincţie a apreciat îndeosebi „limpezimea spiritului poetic, capacitatea de observaţie şi limbajul frust, curajos”, iar publicul bucureştean va avea ocazia să descopere ironia, spiritul ludic, sensibilitatea şi ancorarea îndrăzneaţă în cotidianul imediat a versurilor tinerei scriitoare.

Îi vor fi alături două poete din România: talentata artistă sibiana Krista Szocs, care a debutat editorial în 2013 cu volumul de poezie Cu genunchii la gură, (pentru care a câștigat Premiul Național de Poezie „Iustin Panța”, a fost nominalizată la Premiul Național „Mihai Eminescu” și la Gala Tinerilor Scriitori, pentru titlul de „Tânărul poet al anului 2013”) şi Anca Mizumschi, autoare a volumelor: Departe de Hemingway(1989), Est (1993), Opera Capitală (1995), Poze cu zimţi (2008) şi  Anca lui Noe (2009).

La eveniment va fi prezent fi şi Consulul Republicii Cehe la Bucureşti, Roman Prosa, care a avut amabilitatea de a prelua, în numele Ambasadei, patronajul asupra acestui program. Discuţiile vor fi moderate de traducătorul Mircea Dan Duţă, unul dintre cei mai importanţi promotori ai culturii cehe în România.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.