Sex și photoshop, la POINT, un nou spațiu pentru teatru

NSFW - AfisPremiera națională a spectacolului „NSFW – Not Safe For Work”, în regia lui Horia Suru, va avea loc la POINT, un nou spațiu destinat teatrului, deschis pe Strada Eremia Grigorescu 10. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean și Rareș Andrici iar scenografia este semnată de Sonia Constantinescu și Anca Miron.

„NSFW este spectacolul care inaugurează un nou spaţiu de cultură în Bucureşti într-o perioadă în care multe dintre spaţiile cunoscute îşi închid porţile fără a şti dacă şi când se vor redeschide, fără un plan concret din partea autorităţilor. Îmi doresc ca spectatorii să descopere POINT prin intermediul acestui spectacol şi să înveţe drumul către Eremia Grigorescu nr 10”, a declarat regizorul Horia Suru.

NSFW este abrevierea folosită pentru paginile sau website-urile care conțin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate în public sau la locul de muncă. Piesa scrisă de Lucy Kirkwood este o satiră proaspătă care analizează într-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, într-o eră a photoshop-ului, a exibiționismului pe internet, a șomerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificați forțați să accepte orice doar pentru a putea supraviețui într-o societate în plin declin economic în care sexul vinde orice, oricând.

Cunoscută inițial pentru scenariul producției de televiziune „Skins”, Lucy Kirkwood și-a consolidat stilul său unic în teatru ajungând în scurt timp unul dintre cei mai apreciați tineri dramaturgi britanici. Textele ei au fost produse în Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break și Almeida Theatre/ Headlong, se arată într-un comunicat de presă.

„NSFW vorbește despre felul în care media folosește uneori definiții unilaterale ale celor două mari grupuri țintă cărora li se adresează – femei și bărbați, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun – obsesia corpului”, a declarat regizorul Horia Suru. „La bărbați plăcerea contemplarii corpului feminin gol și obsesia pentru tinerețe și la femei insecurităţile legate de propriul corp și obsesia pentru “imperfecțiunile” care îl pot face neatrăgător. Folosind aceste șabloane, revistele pentru femei și cele pentru bărbați atrag cititorii într-un cerc vicios, oferindu-le atât promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi, cât și noi și noi resurse care să le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde și următorul număr. NSFW vorbeşte despre lupta de supravieţuire din aceste redacții de reviste, despre relația dintre consumatori si producători, dar şi despre lupta personală a individului cu el însuşi, cu munca, cu etica şi cu propriile limitări”, a mai spus Horia Suru.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 18 ani!

NSFW de Lucy Kirkwood

Regia: Horia Suru

Distribuția: Emilian Oprea, Gabriel Răuță, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean, Rareș Andrici

Scenografia: Sonia Constantinescu & Anca Miron

Video design: Cinty Ionescu

Light design: Bogdan Gheorghiu

Ilustrația muzicală: Andreea Veder

Photo&edit: Cristiana Cott Negoescu

Traducerea: Andreea Vasile

Mulțumiri: Oana Maria Zaharia, Mihaela Vasiloi, Iulia Goicea, Ionuț Grama

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.