„Sfârșitul jocului” de Samuel Beckett, în premieră la Piatra Neamț

sfarsitul_jocului_0307Spectacolul „Sfârşitul jocului” de Samuel Beckett, în regia lui Szabo K. Istvan, va avea premiera în acest week-end, pe 11 și 12 iunie, la ora 19.00, la Sala Mare. Din distribuție fac parte Victor Giurescu, Răzvan Bănuț, Daniel Beșleagă și Lucreția Mandric, iar scenografia este semnată de Horațiu Mihaiu.

Spectacolul lui Szabó K. István aduce, pentru prima dată, în repertoriul Teatrului Tineretului numele lui Samuel Beckett. Acest spectacol este o luntre în care te urci şi te laşi purtat, eliberator, de undele unui fluviu mort ce se varsă în neant. Înaintezi printre şoapte şi umbre, învăluit de poezia nimicului, contemplând stingerea lumii, în punctul în care jarul se transformă în cenuşă. Participând la combustia acestei lumi, te eliberezi de răutatea fiecărei zile: precum salamandrele, supravieţuim în focul său, a declarat Raluca Naclad, consultant artistic.

Scrisă în limba franceză, cu titlul Fin de partie şi tradusă în engleză de Beckett însuşi, cu titlul „Endgame”, piesa „Sfârşitul jocului” a fost montată pentru prima dată în 1957, la Royal Court Theatre din Londra.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.