„Și fluturii sunt liberi” și „Sufleorul fricii”, dublă premieră la Sibiu

ioana-craciunescu-foto-m-marinDouă premiere a pregătit Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu pentru ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale. Începând cu ora 19:00, la Sala Studio, se va juca „Sufleorul fricii” de Matei Vişniec, cu Ioana Crăciunescu, iar de la ora 20:00, va avea loc premiera spectacolului „Şi fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Marian Râlea, la Studioul CAVAS din cadrul Facultății de Litere și Arte.

Ioana Crăciunescu revine pe scena Teatrului Naţional din Sibiu în „Sufleorul fricii”, un one woman show tulburător, despre o lume supusă fricii, despre coşmarul ce s-a adeverit a fi utopia comunistă. „Scris de Matei Vişniec când era student, „Sufleorul fricii” (1977) este un monolog construit asemenea unei parabole, combinând, în mod inedit, absurdul, comicul şi tragicul. Ioana Crăciunescu propune o lectură graţioasă şi simplă a acestui monolog, într-o formulă care se adaptează nu doar spaţiilor clasice, ci şi teatrului de stradă sau teatrului de cafenea”, se anunță într-un comunicat de presă. Spectacolul este regizat de Gérard Audax, directorul companiei independente de teatru, Clin d’Oeil din Orléans. Decorul spectacolului de la Sibiu poartă semnătura scenografului Alin Gavrilă.

Cea de-a doua premieră este o adaptare după „Şi fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe, în regia lui Marian Râlea și vorbește despre trecerea tumultoasă de la copilărie la adolescenţă, un text care a fost montat pe Broadway, începând cu 1969, și a fost jucat cu succes de 1128 de ori la Booth Theatre, iar apoi adaptată pentru film în 1972.

Din distribuția spectacolului de la Sibiu fac parte studenții Constantin Podu, Teodora Domnariu, Alexandra Ceaca şi Alexandru Verzescu.

Foto Mihaela Marin

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.