Silviu Purcărete montează „Richard al III-lea” la Tokyo Metropolitan

Spectacolul „Richard al III-lea” de William Shakespeare, în regia lui Silviu Purcărete, va avea premiera la Tokyo Metropolitan.

Cunoscutul regizor român a mai prezentat mai spectacole în Japonia de-a lungul carierei, dar acum a lucrat pentru prima dată cu o distribuţie japoneză în totalitate, potrivit japantimes.co.jp.

Silviu Purcărete, în vârstă de 67 de ani, a vorbit pentru The Japan Times despre producţia sa, în timpul repetiţiilor cu cei 15 bărbaţi-actori. Unii dintre ei interpretează roluri feminine, iar veterana Misako Watanabe joacă rolul unui scrib.

„Când eram tânăr am vrut să fiu pictor şi am studiat la şcoala de arte, dar nu a mers”, a explicat Purcărete, celebru pentru expresiile sale dimensiunea vizuală puternică a creațiilor sale, potrivit The Japan Times. Artistul român a mai fost la Tokyo, însă cu spectacole româneşti – prima dată cu „Titus Andronicus”, de Shakespeare, în 1992, şi apoi cu „Furtuna”, în 1996. În 2013, a mers în Japonia cu „Lulu”, marcând atunci inaugurarea noii clădiri a Teatrului Metropolitan din Tokyo. Doi ani mai târziu, acesta s-a întors în  Ţara Soarelui Răsare cu „Oedip Rege”, de Sofocle, dar şi cu „Călătoriile lui Guliver” de Jonathan Swift.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.