Silviu Purcărete pune în scenă „Iulius Caesar”, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj

Silviu PurcareteTeatrul Maghiar de Stat din Cluj a deschis stagiunea cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare. Într-o conferință de presă organizată în această săptămână, directorul general Gábor Tompa a prezentat planul stagiunii 2015-2016. „Iulius Caesar” de William Shakespeare pus în scenă de Silviu Purcărete, va ficea dintâi premieră a stagiunii, programată pe 9 octombrie, la Sala Mare.

Următoarea producţie a acestei stagiuni este o adaptare după romanul „America” de Franz Kafka, regia fiind semnată de directorul Teatrului Național din Praga, Michal Dočekal. „Vrăjitorul neîndemânatic” de Pál Békés – un spectacolul pentru copii – va fi pus în scenă de László Béres, muzica fiind semnată de Tibor Cári. În luna februarie 2016, regizorul Felix Alexa revine la Teatrul Maghiar cu „Pelicanul” de August Strindberg.

În luna martie 2016, regizorul francez deţinător al Premiului Tony, Dominique Serrand, montează un spectacol scenariu bazat pe mai multe recvieme muzicale.

De asemenea, în luna mai 2016 va avea loc premiera absolută a piesei „Galoşii” semnată de dramaturgul György Dragomán din Târgu Mureș şi pusă în scenă de cunoscutul regizor de film János Szász. Mihaela Panainte va regiza, în Sala Studio, un spectacol după poemul „Cartea bătrânilor” de Domokos Szilágyi.

Gábor Tompa a mai declarat în cadrul aceleiași conferințe că numărul mai redus al premierelor din această stagiune are ca scop menținerea nivelului artistic ridicat al spectacolelor din repertoriu. În această stagiune vor fi reluate mai multe dintre producţiile de succes ale Teatrului precum „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen şi „Strigăte și șoapte” de Ingmar Bergman, regia: Andrei Șerban, „Aniversarea” de Thomas Vinterberg, Mogens Rukov, Bo Hr. Hansen, regia: Robert Woodruff. Pe lângă aceste reluări, se va juca şi one woman show-ul realizat de Gizella Kicsid şi prezentat la Sfântu Gheorghe.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.