Singurătăți în „Casa cu pisici”

radu_iacobanSpectacolul „Casa cu pisici”, un spectacol de Radu Iacoban, cel de-al doilea proiect din seria de cinci texte montate în premieră naţională la Teatrul Foarte Mic, va fi prezentat vineri, 22 mai, începând cu ora 19.00.

„Casa cu pisici” este un spaţiu în care sentimentele se ascund în spatele citatelor din cărţi. Unde masca ironiei acoperă amărăciunea unor destine frânte, iar umorul pansează tristeţile de-o viaţă. Printre pisicile împăiate care îşi continuă existenţa artificială, trei femei încearcă să înveţe lecţia viului din spatele pereţilor care le strâng asemenea zăbrelelor unor cuşti, se arată într-un comunicat de presă.

Elena (Emilia Dobrin) a visat la o viaţă spectaculoasă, în luminile rampei, plutind în paşi de dans pe scenele lumii. A trăit, însă, din datorie, alături de o mamă – nefericită la rândul său. Alexa (Ilinca Manolache) este copilul crescut de mamă şi bunică; singura care încearcă să rupă cercul strâmt al neîmplinirilor, înfruntând cu forţă şi curaj vina de a-şi iubi mama în egală măsură în care o urăşte. În echilibrul acestui univers cu trei dimensiuni, claustrant şi straniu, există şi un martor – Mara (Andreea Grămoşteanu), femeia al cărei suflet bun nu duce lipsă de propriile cicatrici.

Printre sticle de alcool, tuburi cu pastile şi pachete de ţigări, între două runde de tachinări şi clişee care ţin locul împăcării cu cealaltă şi cu sine, trei vieţi sunt reduse la un numitor comun: nevoia nemărturisită a uneia de cealaltă. Cercul se închide doar pentru a se redeschide cu alte personaje.

CASA CU PISICI, de Radu Iacoban

Cu: Emilia DOBRIN (Elena), Andreea GRĂMOŞTEANU (Mara), Ilinca MANOLACHE (Alexa)

Regia: Radu IACOBAN

Scenografia: Mihaela ULARU

Light design: Bogdan GHEORGHIU

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.