„Slugă la doi stăpâni”, difuzat la TVR 2 în memoria lui Vlad Mugur

foto sluga la doi stapani 22Luni, 22 iunie, regizorul de teatru Vlad Mugur ar fi împlinit 88 de ani. În amintirea lui, TVR 2 va difuza în această zi, la ora 20.10, cunoscutul său spectacol „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, montat la Teatrul Național din Craiova, în scenografia Liei Manțoc.

În rolul lui Truffaldino telespectatorii îl vor putea revedea pe Valer Dellakeza (Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor în 1999). Din distribuție fac parte Ilie Gheorghe, Anca Dinu, Sorin Leoveanu, Angel Rababoc, Nicolae Poghirc etc.

Spectacolul a primit premiul UNITER pentru Cea mai bună regie – Vlad Mugur, Cea mai bună scenografie – Lia Manțoc, precum și Premiul Secției Române a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, pentru valoarea sa excepțională.

Regizorul Vlad Mugur este profund legat de istoria Teatrului Național din Craiova, unde s-a angajat în 1956, împreună cu întreaga promoție de actori a acelui an – George Cozorici, Amza Pellea, Silvia Popovici, Constantin Rauţchi, Victor Rebengiuc, Dumitru Rucăreanu, Sanda Toma, care vor deveni celebri și vor revigora teatrul craiovean.

Creator cu o carieră europeană, Vlad Mugur a povestit în convorbirile cuprinse în volumul semnat de Florica Ichim în anul 2000, „La vorbă cu Vlad Mugur”, că înainte de a îndrăzni să o monteze, în 1999, mult timp a ocolit piesa lui Goldoni, refuzând invitația directorului Emil Boroghină, simțind că nu poate depăși viziunea regizorului italian Giorgio Strehler.

Print

Un Comentariu

  1. Iosefina Stoia 22/06/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.