Spectacole de neratat la Maratonul „25 de ore de teatru non-stop”

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” se va desfășura în acest an în perioada 9-10 septembrie 2017, la Sibiu. „În decursul timpului, festivalul a dobândit tot mai multă recunoaștere națională și internațională, motiv pentru care, intrarea în cel de-al șaptelea an de existență echivalează cu maturizarea, pe care o resimte orice puști pregătit pentru școală. Drept urmare, organizatorii și-au făcut cu atenție temele, oferind anul acesta o ediție extinsă”, se arată într-un comunicat de presă. Pe parcursul a 25 de ore, vor avea loc 31 de evenimente, dintre cele mai diverse, în 12 spații de joc, urmând ca începând de luni, 11 septembrie, să fie prezentat timp de încă cinci zile, câte un spectacol în fiecare seară.

Unul dintre highlight-urile ediției este „Sunt eu, Annabel“, un spectacol cu păpuși în mărime naturală, creat de Lightwave Theatre Company, pe baza unui text semnat de poetul Iulian Tănase. Revenind în casa în care a copilărit, Annabel, protagonista poveștii, își descoperă jurnalul pe care l-a ținut din copilărie și până în adolescență, prilej cu care evenimentele din trecut revin, învăluite de farmecul și inocența specifică vârstei. Universul adulților este transfigurat de forța imaginației unei fetițe, care vede lumea încărcată de poezie și mister. Atmosfera cu totul și cu totul specială a spectacolului va fi potențată de timpul și spațiul reprezentației de la Sibiu, programată la miezul nopții (9 septembrie, ora 23: 30), în Hala UNIMAT.

Cu spectacolul de teatru educativ, „Povestea unui pătrat“ (programat pe data de 10 septembrie, de la ora 12:00,  în Grădina BIS Teatru), figurile geometrice prind viață în mâinile actriței Ioana Butu. Ele vorbesc, cântă, se joacă, oferind o mostră de matematică distractivă celor mai mici dintre spectatori. Ideală pentru copiii cu vârste între 5 și 8 ani, această incursiune în tainele unei discipline aride în aparență, se transformă într-un prilej de a da frâu liber imaginației și umorului.

La ediția din acest an a Festivalului „25 de ore de teatru non-stop”, BIS Teatru întâmpină publicul cu premiera oficială a spectacolului „Trenul cu 2 locomotive”, pe versuri de Iustin Panța. Având o structură aparte, la frontiera dintre genuri, prozo-poemele lui Iustin Panța sunt marcate de o anume elegie a gesturilor, a senzațiilor, a evenimentelor, sau a lucrurilor ce străfulgeră memoria. Personajele au  doar o existență lăuntrică, depinzând de conștiința care le imaginează. Multiplicarea vocilor, viziunea fragmentară asupra cotidianului, ambiguitatea stărilor de spirit, sunt valorificate de Claudiu Fălămaș într-un performance cu mare forță de sugestie.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul festivalului www.respirateatru.ro, precum și pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru. Biletele pentru toate spectacolele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală (str. Nicolae Bălcescu, nr. 17), Librăria Humanitas (str. Nicolae Bălcescu, nr. 16) sau online― de pe pagina de facebook a evenimentului facebook.com/respira.teatru, de pe siteul oficial al festivalului www.respirateatru.ro și de pe siteul www.kompostor.ro.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.