Spectacole într-o clădire-monument, la „25 de ore de teatru non-stop”

ramasiteEdiția aniversară „25 de ore de teatru non-stop” organizat de Asociația Culturală BIS se va desfășura la Sibiu în perioada 25-26 aprilie.

În programul de anul acesta se regăsesc două evenimente inedite care se datorează trupelor „Azilul” și „Auăleu. Trupa „Azilul” este exponenta unei forme teatrale cunoscută ca teatru senzorial labirint. Formula de desfășurare prespune ca spectatorii să intre pe rând în piesă, iar actorii să facă parte dintr-o poveste pe care spectatorii o trăiesc, individual, ca personaje principale. Spectacolul lor, „Rămășițe”, se va desfășura într-o casă monument UNESCO din Orașul de Jos (str. Turnului, nr. 7) unde membrii companiei au organizat traseul care va asigura spectatorului o experiență senzorială inedită.

Alături de câțiva din Cavalerii Cetății Roșii (trupa de artă medievală sibiană), trupa Azilul va derula pentru prima dată propriul lor maraton în cadrul festivalului „25 de ore de teatru non-stop”. Reprezentațiile se vor desfășura timp de opt ore în cea de-a doua zi a festivalului, 26 aprilie, începând cu ora 12.00. În acest interval, doritorii sunt să lase, în prealabil, câteva detalii pe site-ul www.asylumlabyrinth.ro (numele și ora de participare preferată).

În aceeași casă Monument vor fi prezenți și cei de la Teatrul Auăleu din Timișoara, una dintre cele mai consecvente companii de teatru independent autohton. Vor participa la festival cu recenta lor producție, „Casa din Copac”. Publicul va avea șansa să participe la oricare dintre cele două reprezentații nocturne – 25 aprilie ora 23:00 sau 26 aprilie ora 2:00.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.