Spectacolul 3D „Călătorie spre centrul pământului” are premiera la Teatrul „Gulliver”

calatorie 2Duminică, 17 ianuarie, la orele 10.30 și 12.00, Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi va prezenta premiera spectacolului tridimensional „Călătorie spre centrul pământului” după Jules Verne. Reprezentațiile vor avea loc la Sala Studio a Teatrului Dramatic.

Producția, care se adresează copiilor de peste opt ani, este rezultatul unei colaborări inedite între trupa de actori a Teatrului Gulliver din Galați cu regizorul Radu Dinulescu (în premieră la teatrul gălățean) și cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg, care semnează animația 3D stereoscopică, filmul, muzica și coloana sonoră.

Păpuşile care conduc spectatorii în această minunată aventură spre centrul pământului au fost realizate de scenograful Vlad Tănase şi prind viaţă prin mânuirea actriţelor Adina Ariton, Elena Marin, Gina Geru şi Ramona Păuc, în timp ce vocea prezentatorului este dată de actorul Marian Sterian.

În noul spectacol publicul se întâlnește cu doi oameni și o calăuză care încearcă să ajungă, prin craterul unui vulcan, direct în centrul „incandescent” al pământului, în ciuda tuturor teoriilor stiințifice. Un subiect pasionant, plin de posibilități, pentru un spectacol de teatru care îmbină tehnica cinematografului 3D cu poezia spectacolului viu, cu păpuși și obiecte, o experiență unică și un spectacol care poate satisface gusturile tuturor generațiilor.

Pentru vizionarea acestui spectacol-eveniment spectatorii vor primi ochelari 3D activi cu care vor urmări imaginile tridimensionale proiectate pe un ecran din pânză, în spatele căruia, sub o lumină specială, sunt mânuite păpuşile.

Radu Dinulescu e unul dintre cei mai apreciaţi şi premiaţi regizori români de teatru de animație, la nivel naţional şi internaţional, spectacolele lui participând deseori la evenimente culturale de primă mână, printre care Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon.

În scurt timp, actorii de la Teatrul Gulliver vor începe repetiţiile pentru „Cenăşăreasa”, un spectacol care va fi pus în scenă la cererea publicului. De asemena, pregătirile pentru ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” sunt în toi. Festivalul va avea loc în perioada 16-21 mai şi îşi propune să aducă în faţa publicului gălăţean, pe lângă spectacolele pentru copii şi adulţi, şi o varietate de activităţi în aer liber, destinate celor mici.

Pentru alte informaţii privind activitatea şi programul teatrului, cei interesaţi pot consulta website-ul institutiei, www.teatrul-gulliver.ro şi pagina de facebook: www.facebook.com/TeatrulGulliver.

Print

Un Comentariu

  1. Andra 11/05/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.