Spectacolul „Mata Hari – Dincolo de legendă”, în premieră la Teatrul Mic

Joi, 19 februarie, la ora 19:00, va avea loc premiera oficială a spectacolului „Mata Hari – Dincolo de legendă” de Philippe Collas şi Eric Villedary, în regia Lianei Ceterchi.

Scenografia este semnată de Maria Miu, iar coregrafia îi aparține Mălinei Andrei. Din distribuție fac parte Dana Dembinski-Medeleanu, Sorin Medeleni, Oana Albu, Doina Bute și alții.

În plin război, în Europa sfâşiată de gloanţe şi intrigi, o femeie cu parfum exotic cucereşte prin arta sa: Mata Hari, celebra dansatoare sacră. Dar în spatele unui nume excentric, de cealaltă parte a liniilor frontului Primului Război Mondial, o femeie frumoasă, inteligentă şi puternică este supusă unui proces nedrept. Aceeaşi carismatică Mata Hari, faţă în faţă cu acuzaţii grave, singură într-o lume a bărbaţilor gata să o sacrifice din raţiuni diplomatice. Regizoarea Liana Ceterchi alege să spună povestea crudă, nedreaptă şi adevărată a unui personaj intrat în istorie.

07. Mata Hari Sorin Medeleni Dana Dembinski Medeleanu Oana Albu_foto Steluta PopescuParcursul acompaniat de suferinţă de la ropotele de aplauze către şarja puştilor descărcate a plutonului de execuţie este urmărit pas cu pas, având drept partitură de joc documentele autentice ale interogatoriilor. Philippe Collas este strănepotul celui care a condus ancheta în 1917 şi a hotărât să scrie această piesă împreună cu Eric Villedary ca un gest de reabilitare metaforică. Căpitanul Pierre Bouchardon (Sorin Medeleni) are dificila sarcină de a construi un caz credibil, pornind de la speculaţii, dovezi circumstanţiale şi nevoia de justificare a insusccesului pe front a francezilor. Mata Hari (Dana Dembinski-Medeleanu) intră în acest veritabil purgatoriu cu siguranţa femeii nevinovate şi, mai mult, având conştiinţa statutului său. În tot acest calvar sufletesc găseşte drumul către sine însăşi având-o drept călăuză spirituală de Sora Leonide (Oana Albu).

 

Print

Un Comentariu

  1. Lucian 15/02/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.