Spectacolul ,,My Fair Lady” regizat de Răzvan Ioan Dincă va avea premiera în mai

My Fair LadyPrimele reprezentații ale musicalului ,,My Fair Lady” în regia lui Răzvan Ioan Dincă vor avea loc joi, 26 mai 2016, ora 20.00 , vineri, 27 mai 2016, ora 20.00 , sâmbătă, 28 mai 2016, orele 15.00 și 20.30 și duminică, 29 mai 2016, orele 15.00 și 20.30, la Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City.

Cu ocazia celebrării a 60 de ani de la premiera mondială a spectacolului ,,My Fair Lady” de Frederick Loewe, care a avut loc la Mark Hellinger Theatre de pe Broadway în data de 15 martie 1556, numeroase instituții din întreaga lume realizează noi producții ale celui ce este considerat ,,musicalul perfect”. La București, producția este realizată de Grand Cinema & More, în viziunea regizorului Răzvan Ioan Dincă și va avea premiera în data de 26 mai 2016, în sala Epika.

În urma castingului, din distribuția spectacolului fac parte și următorii artiști: Irina Baianț, Ana Maria Georgescu, Ernest Fazekas, Adrian Nour, Cătălin Neamțu, Florin Budnaru, Aura Călărașu, Oana Rusu, Diana Alexandra Vladu, Ovidiu Ușvat, Marius Șeimeanu, Tony Adam, Claudia Susanu, Judith State, Daniela Tocari, Pavel Ulici. Participă dansatorii: Marian Chirazi, Relu Dobrin, Raluca Dura, Marius Dura, Roxana Niculae, Bianca Patrichi, Irina Strungăreanu și Florin Tănase, corul si orchestra dirijate de maestrul Daniel Jinga.

Pentru acest spectacol, a fost organizat un amplu casting desfășurat și în sălile cinematografului la care au participat peste 250 de soliști, actori și dansatori. Castingul pentru soliști și actori a avut loc timp de zece zile, în două etape și a constat în probe de canto, actorie și mișcare. Soliștii și actorii selectați pentru cea de-a doua etapă a castingului au beneficiat și de o perioadă de repetiții împreună cu dirijorul Daniel Jinga și pianistul corepetitor Iulian Ochescu. Decizia finală a aparținut regizorului Răzvan Ioan Dincă, dirijorului Daniel Jinga și coregrafului Violeta Dincă. Acestora li se vor alătura în scurt timp și scenograful american Maruti Evans și creatoares de costume Oana Botez, care vor veni la București la începutul lunii aprilie pentru a lucra la acest proiect.

<<În lumea și timpul transformărilor, a emancipării, a dezvoltării personale, a NLP-ului (programareneuro-lingvistică) sau a “mentoringului” îndrăznim să vorbim despre ,,My Fair Lady”? Despre limba vorbită și cantata corect? Despre muzică, nobilime și iluzia devenirii prin cultură și educație? Naivitate… Poate. Sau poate o nouă șansă de a simți cum timpul trece mai repede când pentru spectator performează artiștii pe o muzică ce nu poate fi uitată mult după ce ieși din sală. Cred că miturile nu pot să își piardă actualitatea, doar își transformă modalitatea de expresie. Asemeni Pygmalion-ul nostru… ,,My Fair Lady” nu este un mit- este o piesă muzicală de mare valoare, mereu actuală, ce abia așteaptă să își regăsească forma care să cuprindă și să surprindă spectatorii de oriunde. Sperăm și noi să reușim în acest demers temerar de a face complet privat un spectacol de asemenea anvergură. Gândim acest spectacol ca un mod de a  spune o poveste atât de cunoscută oamenilor din toate categoriile sociale, receptată într-o după-amiază plăcută sau o seară, dar care face ca mesajele noastre să rămână undeva în componenta aceea de valoare pe care fiecare scoarță cerebrală o are. Este un spectacol ce se vrea și pentru suflet, dar și pentru minte, deopotrivă. Iar pentru mine personal este un superb pariu…>>, a declarat regizorul Răzvan Ioan Dincă.

Punerea în scenă va avea loc la Grand Cinema & More, în calitate de producător al spectacolului. Poziționat prin evenimentele susținute anterior ca loc alternativ de desfășurare a manifestărilor artistice de calitate, Grand Cinema & More, cinematograful din Băneasa Shopping City fiind primul din România care a dezvoltat o stagiune de evenimente culturale, producții proprii sau transmisiuni directe de pe marile scene ale lumii, care cuprinde spectacole de teatru, operă, balet și evenimente speciale.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.