„SpieGel”, comedia față în față cu violența

conferinta-23012014Studenții sibieni participă alături de tinerii din Londra, Offenburg, Strassbourg și Stuttgart la lupta împotriva violenței, în cadrul proiectului „SpieGel – comedy against violence”.

„SpieGel” este un proiect derulat în premieră europeană și își propune să promoveze comedia ca mijloc de prevenire a violenței în rândul tinerilor. Titlul proiectului reprezintă, de altfel, abrevierea din limba germană pentru „Spielend gegen Gewalt im Club der Lustigen / Jucând împotriva Violenței în Clubul celor Veseli”. Inițiat ca o cercetare pilot în dezvoltarea unei metodologii inovatoare în pedagogia teatrală, proiectul se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani și în mod special vorbitorilor de limbă rusă din fostul bloc comunist având în vedere problematica repatrierilor și a condițiilor de viață cu care aceștia se confruntă. Proiectul reprezintă un schimb de experiență important la nivel european, iar printre activitățile derulate se urmărește participarea tinerilor din grupul țintă la 28 de festivaluri sau concursuri de comedie, în cadrul cărora să își prezinte tehnicile deprinse într-o serie de întâlniri de grup ce au ca temă atât retorica și improvizația, cât și

dezvoltarea personală a fiecărui individ.

Studenții Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu participă în cadrul acestui proiect cu spectacolul „Cutia de carton” de Clément Michel. Aceștia vor lua parte chiar și la o demonstrație de comedie în Karlsruhe (Germania), unde vor susține reprezentații pe scena de la Kulturzentrum Tollhaus, în perioada 18 – 24 aprilie 2014. Spectacolul studenților sibieni este coordonat de profesorii Șerban Puiu, Ana Mujat și Codruța Vasiu și manageriat de Lavinia Alexe. Traducerea în limba română a piese a fost realizată de Diana Nechit, iar scenografia poartă semnătura lui Claudiu Nicodim. Din distribuția spectacolului fac parte tinerii actori Alexandru Dobrița, Cristian Ioan Timbuș, Maria Nicoleta Soilică, Andrei Tudor Răileanu, Ana Maria Vereș, Alexandra Ioana Șerban și Anton Cristian Balint.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.