„Spitalul Special”, azi la TVR 2

spitalul special 01Luni, 22 decembrie, la ora 20.10, telespectatorii pot vedea pe TVR 2  „Spitalul Special”, o montare pentru televiziune după piesa omonimă de Iosif Naghiu, în regia lui Silviu Jicman. Scenariul este semnat de Iosif Naghiu și Silviu Jicman, după piesacelui dintâi, distinsă cu Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească a anului 1993.
În spitalul în care se încearcă „vindecarea rănilor pricinuite de dictatura odiosului și sinistrei”, se află, printre alții, rănitul Pițu (interpretat de Vlad Zamfirescu), care nimerește în aceeași cameră cu bolnavul Lăutaru (Dan Bădărău), chiar cel care încercase să-l omoare. Conflictele se nasc nu numai între cei doi pacienți din salonul 22, ci și între directorul spitalului – doctorul Burlacu, doctorița Deseară (Ana Ioana Macaria), doctorul Păun (Dorel Vișan) și procurorul militar Suciu (Constantin Cotimanis).

„Salonul 22 este un salon special, și nu o scenă de teatru, cu tot felul de personaje. Aici se încearcă, printr-o metodă originală, eliberarea bolnavilor de toate complexele biografice și readucerea lor într-o stare inițială, biblică, pură… În fond, dacă a existat un măr al cunoașterii, de ce n-ar exista și un măr psihoterapeut al uitării?” – spune Victor Rebengiuc, interpretându-l pe directorul spitalului.

Din distribuția filmului mai fac parte: Doru Ana, Adina Cartianu, Victor Gafiuc, Maria Teslaru, Anca Alvirescu, Lucia Maier, Patric Petre Marin.
Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.