Start la înscrierile pentru Gala Tânărului Actor – HOP 2015

hopÎnscrierile la preselecţia pentru cea de-a XVIII-a ediţie a Galei Tânărului Actor – HOP, care care se va desfășura în Bucureşti, pe 15 şi 16 iulie, cu posibilitatea de prelungire pe 17 iulie, în funcţie de numărul concurenţilor, au început, se anunță într-un comunicat al UNITER. Sesiune de înscrieri se va încheia pe 1 iulie.

În acest an, vor fi două teme, la alegere, atât pentru secţiunea Individual, cât şi pentru secţiunea Grup, se anunță în același comunicat. La secțiunea Grup, se va insista mai mult asupra conceptului de exerciţiu, nu de spectacol, pentru că organizatorii îşi doresc să vadă performanţe actoriceşti şi de relaţie, nu neapărat un spectacol împlinit, cu un concept regizoral mai mult sau mai puţin original.

Temele acestei ediții sunt „Dada – Ce-i cu dadaismele astea?” şi „Vacanţa la mare”. Pentru prima temă se cere un exerciţiu complet liber pentru realizarea căruia se acceptă orice formulă estetică având ca suport un poem, o proză dadaistă, o operă de artă dadaistă. Este obligatoriu ca scriitorul/ artistul pe care îl aleg participanţii să aparţină mişcării dadaiste.

Cea de-a doua temă este „Vacanţa la mare”. Prima probă pentru această temă este un exerciţiu cu text având la bază o lucrare literară (roman/ text dramatic/ poem în proză/ film) a unui autor clasic sau contemporan. Nu se acceptă texte personale ale concurenţilor. Componenţa maximă a unui grup este de şase persoane. Totodată, se mai cere un exerciţiu nonverbal (improvizaţie, teatru-fizic, teatru de obiecte, teatru circ etc.) pe această temă.

Durata maximă a probelor este de 15 minute, la Individual, respectiv 25 minute, la Grup. Se pot înscrie actori care au absolvit facultatea începând cu promoţia 2011.

Candidaţii trebuie să trimită la adresa doina@uniter.ro un CV, o fotografie (portret, rezoluţie 300 dpi) şi titlul exerciţiului prezentat.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.