Statuile Vivante vin din nou în Herăstrău

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante se va desfășura la București în acest weekend, de pe 21 până pe 24 iunie. Teatrul Masca va fi în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle), cu „povești emoționante spuse într-un fel unic, cu o expresivitate tulburătoare, despre istoria Cișmigiului sau a Bucureștiului vechi, despre oameni și destine ale unor ilustre personalitați culturale”…

Ediția din acest an se va desfășura sub motto-ul „Cu bastonul prin București”, după titlul cărții lui Tudor Arghezi.

„An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care toți îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvaluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului iși propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului”, a spus Mihai Malaimare.

La evenumient vor fi prezenți și invitaţii din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, „mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu, care vor aduce cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele”, se arată într-un comunicat de presă.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.