Ștefan Mihăilescu Brăila, comemorat la Odeon

stefanMarți, 3 februarie, la ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon din București vă așteaptă la seara memorială ŞTEFAN MIHĂILESCU BRĂILA – 90 In memoriam, organizată cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la naşterea cunoscutului actor.

La eveniment vor participa Dorina Lazăr (directorul Teatrului Odeon), Rodica Mandache (actriţă), Ion Cazaban (critic de teatru) și Călin Stănculescu (critic de film).

Programul include dezvelirea bustului realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu și proiecția filmului Un portret, realizat de Casa de Producţie a Televiziunii Române. Bustul din bronz a fost realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu şi este primul dintr-o galerie de busturi care vor împodobi foaierul Sălii Studio a teatrului.
Dragoş Cătălin Munteanu s-a născut în 1976, la Tulcea, iar din 1995 trăiește și lucrează în București. În 2005 a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, secția Sculptură. A participat la mai multe simpozioane naţionale şi internaţionale din Bucureşti, Petroșani, Baia Mare, Ruse (Bulgaria) şi Menet – Auvergne (Franţa). A câştigat mai multe premii la concursuri naţionale pentru sculptură, realizând busturile actorilor Gheorghe Dinică (situate în centrul istoric al Bucureștiului şi în Cimitirul Bellu) sau Jean Constantin (la Constanţa), dar şi ale lui Grigore Moisil, Gavrilă Simion (la Tulcea), Nicolae Cajal (Arad), Henri Coandă. În 2014 a realizat bustul monumental al lui Nicolae Cajal, care va fi inaungurat în această primăvară în București.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Print

Un Comentariu

  1. mihaela 29/01/2015

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.