Studenții Universității de Arte din Târgu-Mureș, pe scena Nottara

Spectacolul O poveste despre oameni de Ileana Răducanu, în regia lui Filip Ristovski, realizat în parteneriat cu Universitatea de Arte din TârguMureş, va fi prezentat pe scena Teatrului Nottara.       

Miniproducția este realizată după tipicul Laboratorului de Teatru DENS, unul dintre cele mai de succes proiecte ale Teatrului Nottara, care presupune realizarea spectacolelor în timp-record: cinci zile. Pentru prima dată, un actor român, Filip Ristovski, care a participat la Laboratorul de Teatru DENS, încearcă să facă un spectacol în șase zile.

Spectacolul O poveste despre oameni va avea loc pe 22 februarie, de la ora 20.00, la Sala Horia Lovinescu și este rezultatul proiectului UAT’s next?. Demersul are ca scop îmbunătățirea accesului pe piața muncii a absolvenților Universității de Arte din Târgu-Mureș, prin facilitarea activităților de învățare în mediul de muncă național și european, în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Anul 2090. Omenirea este în derivă. Nu se mai nasc copii. Pe stația orbitală PoDi, printr-o conjunctură independentă de voința sa, sosește tânărul Vlad, băiat de bani gata, fară talente speciale, dar cu misiunea de a contribui, timp de un an, la încercarea de repopulare a speciei umane. Încă de la prima vedere Vlad este o dezamăgire pentru toate femeile de pe această stație, care deja prevăd un viitor trist pentru populație. Vlad, oscilând între bucuria de a fi înconjurat de femei și satisfacția de a-și mulțumi, în sfârșit, mama printr-un serviciu foarte bine plătit, reușește să supraviețuiască plictiselii, îndrăgostindu-se de una dintre tinerele aflate pe navă. Celelalte femei cu care interacționează au fiecare povestea ei și sunt o tipologie care reprezintă spiritul uman în toată complexitatea lui – personalități cuprinse de frici, veselie, depresii, infatuare, generozitate, egoism, delicatețe… Povestea se încheie într-o cheie optimistă și cu o morală limpede: oamenii știu să supraviețuiască!

Din distribuție fac parte studenții: Georgiana Teleman (Studenta în anul I Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru ), Laura Ioana Petric (Studenta în anul I Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru) Anita Elena Ursentea ( Studenta în anul II Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru, Vlad Hanes (Studenta în anul I Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru), Alexandra Moldovan (Studenta în anul I Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru) și Larisa Giurgiu ( Studenta în anul I Masterat Arta actorului la Universitatea de Arte Târgu Mureș, clasa doamnei Daniele Lemnaru ).

Filip Ristovski Risio este un artist complex: actor, dansator, cântăreţ – în proporţii egale. A pornit din inima Macedoniei, din Bitola, şi a ajuns în România cu o bursă de studii. A intrat la UNATC Bucureşti din prima încercare, la clasa profesorului Florin Zamfirescu. În anul al treilea de studii a fost descoperit de Cătălina Buzoianu, care l-a distribuit într-un spectacol în limba italiană (Nu era a cincea, era a noua). Debutul pe scenă a avut loc în 1999, la Bulandra, unde a jucat în Turandot, alături de Maia Morgenstern şi Virgil Ogăşanu. Din 2011 predă cursuri de actorie şi mişcare la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. De asemenea, a jucat în filme, interpretând rolul lui Mafioso în Assassino, un scurtmetraj realizat de Milos Vlaski în 1998, al lui Richard în Bucureşti, te iubesc, în regia lui Mircea Ghinescubi (2013) sau pe cel al lui Nicu Dincă în Lecţii de viaţă (regia: Mihai Bretilă, 2015).

La Teatrul Nottara joacă în prezent în spectacolele Provocări incocente (O poveste foarte simplă) (regia: Ljupcho Georgievski),  Tango, monsieur (regia: Anca Maria Colţeanu), Hamlet în sos picant ( regia: Alexandru Jitea) și MOLIÈRE | ERÉILOM ( regia: Roman Feodori) .

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.