Sucot la Teatrul Evreiesc de Stat

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă, în perioada 7-11 octombrie 2017, evenimentul SUCOT LA TEATRUL EVREIESC, o formă de „teatru în afara teatrului”, o suită de momente artistice dedicate sărbătorii de Sucot 5778. Sărbătoarea are o dimensiune istorică, spre aducerea aminte a celor 40 de ani de peregrinare în deşert, dar este și o sărbătoare a recoltei, a bucuriei şi a recunoştinţei faţă de natură, ce are loc după încheierea secerișului și după culesul roadelor de toamnă.

Această manifestare se înscrie în seria de proiecte culturale din programul de ilustrare prin teatru a tradiţiilor iudaice, un program de familiarizare a publicului spectator cu obiceiurile şi spiritul sărbătorilor evreieşti.

Momentele artistice vor avea loc sâmbătă, 7 octombrie, și duminică, 8 octombrie, în intervalul 17.00-18.00, marți, 10 octombrie, și miercuri, 11 octombrie, în intervalul 12.00-13.00, în spaţiul imediat alăturat intrării principale a teatrului, într-o construcţie specifică sărbătorii, numită „suca”.

Actorii care vor prezenta momentele artistice cu ocazia sărbătorii de Sucot sunt Dorina Păunescu, Arabela Neazi, Viorica Bantaș, Geni Brenda, Mihai Ciucă, Nicolae Botezatu, acompaniați de TES ORCHESTRA-Bogdan Lifșin, Rodica Doija, Mihai Pintenaru și Sergiu Marin.

Acccesul la eveniment este gratuit.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.